2014-10-08 Dag 10, mot Sop Ruak (Gyllene Triangeln) Dagsetapp 15 mil

Efter en mycket riklig frukost på Phumanee Resort åkte vi via de vackra bergsvägarna till Sop Ruak, dvs Gyllene Triangeln via Mae Salong, en avsides by högt upp i bergen där de bl.a livnär sig på teodling.
När vi stannade för att se oss om lite i byn kom det fram några smått påstridiga Lahukvinnor (tillhör ett av bergsfolken) och  som ville sälja armband till mig och trots att jag avböjde vänligt ville de inte ge sig.
 
Det kändes jobbigt och vi valde istället att åka därifrån och hittade ett lugnt ställe hos en gladlynt kvinna som fixade nymalt kaffe som vi intog på hennes lilla mat- kaffe- och teställe med hänförande utsikt över nejden. 
 
 
En kopp med nymalt kaffe samt ortens te som de oftast bjuder på....
 
Hänförande utsikt från fikastället i Mae Salong
 
Lunchpaus i Chiang Saen vid Mekongfloden
 
Mekongfloden
 
Roligt att vara här igen...
 
 
Vi tog återigen in på Baan Thai Resort i Sop Ruak och dessutom i samma rum som vi bodde i när vi var här i oktober 2013. Roligt! Vi gillar den här resorten och de har även bra skydd för hojarna under träden...  
 
Ett rum kostar 700 baht exklusive frukost och inklusive frukost 900 baht.
 
Rulle står och väntar på balkongen....
 
Fint skydd för solen under trädkronorna
 
På eftermiddagen när det blivit något svalare gick vi upp till utkikspunkten över Gyllene Triangeln. Platsen ligger inte långt från vår resort.
 
 
 
 
En vänlig fransk kvinna tog bilden på oss...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för en återigen härlig dag och kväll i vårt paradis Thailand med allt vad detta härliga land har att bjuda på i alla vädersträck!

Kommentarer:

1 Lars Jönsson:

Ser helt underbart ut !
Ni verkar haft en fantastisk tur !

Svar: Tack så mycket Lars och de hade vi också:-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: