2014-10-11 Dag 13, mot Loei. Dagsetapp 34 mil

Häftig bergkörning i Nationalparken Phu Hin Ron Kla och inträdet till parken var 200 baht/person samt avgift om 20 baht för mc men då vi visade upp våra thaikörkort betalade vi bara 40 baht/person. 
 
 
En märklig byggnad på väg upp till Lan Hin Teak
 
Det som är mest sevärt i parken är det gamla kommunistlägret som mellan 1967 och 1982 fungerade som strategiska högkvarter för det kommunistiska partiet i Thailand (CPT) och dess taktiska arm, Folkets befrielsearmé i Thailand (PLAT). 

Under nästan 20 år har området kring Phu Hin Rong Kla fungerat som ett slagfält för thailändska trupper och kommunisterna. Det sista militära trycket i slutet av 1982 ledde till överlämnandet av den PLAT och Phu Hin Rong Kla förklarades en nationalpark 1984.

Läs mer: http://www.lonelyplanet.com/thailand/phitsanulok-province/phu-hin-rong-kla-national-park#ixzz3HB1DN52E
 
 
Vem är det där som gömmer sig i vallgraven?
 
Jasså, vad det bara Rulle....
 
 
 
Vackra blommor...
 
När vi lämnade denna plats körde vi en bit till upp på berget och den fina vägen övergick till en usel gropig väg och både bilar och jag hade svårt att köra normalt. Det kändes lite stressig t då mörka moln tornade upp sig på himlen ovanför oss och jag ville inte vara där om det skulle braka loss. Som högst var vi uppe på 2 000 möh. Vägen ner var en riktig rysare, molnen strök efter bergssidan och de slingrade serpentinvägarna gick brant ner så att försöka hålla en normal fart var knepigt. Jag trodde aldrig att det skulle ta slut någon gång men det gjorde det och det var skönt att komma ner därifrån samt vi slapp att få regn på oss. Det var mycket bilar samt andra MC som kämpade både för att komma upp samt sedan ner.
 
Efter att vi tryggt kommit ner till "säkerheten" åt vi lunch och fortsatte sedan mot Loein. Vi tog in på hotellet King och fick ett rum näst högst upp och ett dubbelrum kostar 600 baht inkl, frukost. När vi frågade var vi kunde parkera våra hojar sa det att vi kunde ställa dem på baksidan på hotellets parkering under tak. Men för att göra oss extra nöjda utrymde de ett garage och vi fick ställa våra hojar där och sedan sköt de en grind för. Vilken service! Personalen följde med upp på rummet och kollade att alt var ok , upptäckte då att ett lampa i taket var trasig, ringde en annan personal som kom dit direkt och bytte ut glödlampan. Helt otroligt!
 
 
 
Här stod en bil som de flyttade på för vår skull... 
 
 
 
Utsikt från vårt fönster...
 
Vi åt kvällsmat på hotellets restaurang som hade riktigt humana priser och det var skönt att slippa leta efter ett annat ställe. Vi tog en promenad efter maten en bit utefter floden genom stan och det var mycket vackert och lugnt.
 
 
 
  
Hit kommer vi också gärna fler gånger.... 

Kommentera här: