2014-10-18 Dag 20, mot Sa Kaeo med inslag av puckelpistkörning... Dagsetapp 38 mil

Lördag = mycket trafik och det blev en mycket jobbig körning idag. Mest motorvägskörning med mycket lappningar på vägbanan samt sliten vägyta över lag. Att dansa hit och dit för att undvika de värsta partierna var stressigt då det var mycket trafik och de körde som dårar många av dem och låg nära. Vägrenen var inte heller någon bra idé att köra på... 
 
Det är lördag och många ska väl fira helg med sina nära och kära och i dessa trakter är det många större städer som Nakhon Ratchasima och det drar ju till sig mycket både lätt och tung trafik.
 
Vid ett bergsparti innan Sa Kaeo med flera filer som drog upp hastigheten för många bilar var det inga större problem uppför då vägen var mycket fin men nedför kändes som en mardröm. Djupa asfaltspår som är läskiga om man inte håller sig i själva spåret och hela vägbeläggningen påminde om en puckelpist där jag studsade fram med min stackars Forza.
 
Att försöka hålla en normal hastighet kändes mycket obehagligt då trafiken bakom trycker på och det fanns ingen vägren heller som var bra utan den var också i samma dåliga skick. Alla verkade ha mycket  bråttom och få visade hänsyn men det var bara att bita ihop och inte stressa upp sig utan köra så bra det bara går så jag kommer fram hel, Yin och Yang ekade i mitt huvud!
 
När den vidriga backen äntligen var slut och vi stannade vid en PTT mack för att pusta ut med en burk kaffe kändes det bra igen.
 
Skönt kaffepausställe..
 
Rulle på hoj med sina nya fina däck...
 
Det kändes även bra att köra in i Sa Kaeo och ta in på den lilla trevliga resorten Golden House....
 
 
 
.......och få en egen liten fin bungalow med tak mellan varje hus som skydd för våra hojar. 550 baht exkl. frukost.
 
 
Vår fina lilla bungalow
 
 
 
 
Efter en välbehövlig skön dusch traskade jag iväg till närmaste lilla restaurang och beställde hämtmat. Maten levererades sedan direkt till vårt rum. Givetvis hade jag även fixat varsin Changöl att skölja ner maten med och det var ljuvligt skönt att bara må så där gott igen med tankarna långt borta från den vidriga puckelpisten:-) 
 
Att resa med egen hoj och köra själv är trots allt bland det bästa som finns!

Kommentera här: