2014-10-19 Dag 21, mot Trat och Golden Cliff Beach Resort. Dagsetapp 26 mil

Nu är vi på väg mot havet på södra östkusten och vi styr mot Trat. Fina landsvägar men strax efter att vi börjat köra började det regna så det var bara att sätta på sig regnkläderna samt min gula reflexväst. När det regnar häftigt och vi kör på landsvägar som slingrar sig fram blir sikten mycket dålig. Jag brukar till och med sätta på helljuset om det är riktigt illa. Trots detta kan vi vara med om att mötande trafik gör dumdristiga omkörningar i både kurvor och vid backkrön samt även på raksträckor. Att tro att man syns och att en fartdåre tar hänsyn till det kan man helt glömma i vissa fall...
 
Flera gånger under en dag får vi bromsa in och slänga oss in i vägrenen för de räknar ibland den mötande trafiken med att du ska göra. Detta gäller även om det inte regnar och det är klar sikt.
 
Ibland är jag glad att jag kör hoj och inte bil då jag kan komma undan i bästa fall via vägrenen. Det är svårare för en bil att väja undan när säkerhetsmånen börjar tryta.
 
Vet man om det här och har stenkoll på sina omgivande trafikanter går det i regel bra och det är mer tur en skicklighet som gör att går så bra som det ändå gör. 
 
Regnet slutade och vi tuffade på utan några större incidenter och ca 4,5 mil söder om Trat svängde vi in på den fina resorten Golden Cliff Beach som ligger precis vid havet. Det finns ingen by eller samhälle i närheten så här är lugnt och fridfullt.
 
Vi frågade om de hade någon bungalow till oss och de hade de till ett pris om minst 1 900 baht per natt. Oj, tänkte vi det blir dyrt med 2 nätter men ägarinnan sa att om vi betalar med Visakort och hon bokar in oss via internet skulle det kosta oss 1 000 baht per natt inkl. frukost. Wow!
 
Det var ju inte så mycket att fundera över så vi slog faktiskt till och gick med på det. Vi fick en bungalow med Seaview på första raden och den var mycket fin med veranda med tak. 
 
Vår bungalow
 
Baksidan på huset
 
Underbart att se det vackra havet igen och det var så tyst och lugnt. Vi var de enda gästerna där för dagen då högsäsongen inte börjat ännu. I området finns en stor pool och hela området ligger på 80 rai (1 rai= 1.600 kvm (40 m × 40 m). 
 
Efter att vi packat upp började vi med lunch på resortens restaurang med utsikt över havet. De har mycket humana priser på både maten och drycken och det är ju bra när det är långt till närmaste samhälle och man är hänvisad helt till resortens restaurang tycker vi. Maten var mycket god och rikliga pottioner till Rulles glädje!
 
Sen eftermiddagsvy från vår veranda... 
 
....ännu senare...
 
.......ännu senare.... 
 
....och sedan blev det kväll och en delad Changöl (80 baht på resorten) innan kvällsmaten...
 
Tänk vilket underbart liv vi lever egentligen! Vi är dock mycket restriktiva när det gäller intag av alkoholhaltiga drycker och har normalt våra vissa dagar där det är ok. På semesterresorna är det dock ok att ta en öl eller två på kvällen, varje kväll, men aldrig på dagtid oavsett om vi kör eller inte. Det tycker vi är en bra regel.
 
Härligt att vara här och ca 30 mil på andra sidan havet ligger Prachuap Khiri Khan och Huay Yang. Just nu befinner vi oss ca 4,5 mil från den södra gränsstationen till Kambodja men bara några km härifrån går gränsen. Coolt! 

Kommentarer:

1 kicki:

Vilka härliga bilder du visar från er resa.
Jag förstår att ni får fina upplevelser på era resor.
Kram Kram ♡♡♡

Svar: Tack så¨mycket Kicki och det är roligt att härliga reseminnen :-D Kramar i mängd till dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: