2014-10-23 Dag 25, mot Hua Hin (via Bangkok). Dagsetapp 33 mil

Sista anhalten blir Hua Hin innan hemresan till Huay Yang i morgon och Rulles GPS hjälpte oss att ta oss ur Pattaya för att komma på rätt väg. Tyvärr går inga vägar förbi Bangkok från det här hållet och man får inte köra med motorcykel på de stora expresslederna runt Bangkoks yttre cirkel. Vi var därför tvungna att ge oss in i Bangkoks yttersta men ändå inre cirkel för att komma på rätt led söderut. Hetsig trafik till max och mycket trafikstockningar som vi försökte trixa oss igen som alla andra motorcyklar också gjorde. Att veja för någon, bara några decimeter utan att se sig för i backspegeln kunde vara ödestigert då det kom antingen en bil eller MC som svischade förbi snabbt och nära.
 
Att slappna av en millisekund var det inte tal om och att visa ilska eller aggression om "någon" gör en märklig manöver gör man bara inte. Så är det bara och det är bara att rätta in sig i ledet och le vackert.
 
Nåväl till slut kom vi ut därifrån och sedan var det "vanlig" motorvägskörning hela vägen till Hua Hin via Cha Am. Puh, vad skönt! Den normalt småstökiga Hua Hintrafiken kändes plötsligt lika lätt som en fjäder i jämförelse med Bangkokkörningen.
 
Vi stannade till vid norra Macro och handlade 2 kg Edamerost mm för 800 baht och det är ett bra pris för att vara i Thailand där ost är dyrt.
 
Det var underbart att svänga in på vår favoritresort Rajana Garden och dessutom hade de ett rum ledigt i en Bungalow (det finns två separata rum med egen altan i varje Bungalow), där vi bott tidigare många gånger.
 
Nu kändes det nästan som om vi var hemma. Det vi gillar med Rajana Garden är att det är lugnt och fridfullt samt att resorten ligger inbäddad i grönska trots att den ligger mitt i Hua Hin nära bl. a Nattmarknadsgatan.De har dessutom mycket sköna sängar. Rum i en Bungalow kostar 1 500 baht inkl. frukost.
 
Våra hojar har vi närheten i skydd från sol under de stora lövträden. Personalen är alltid lika trevlig och tillmötesgående och de känner igen oss vid det här laget.
 
Vi tog semesterns första GT (som Rulle fixat själv) på altanen och härefter åt vi kvällsmat på favoritrestaurangen Moon Smile som har den absolut bästa Gäng Garlin (Indian Curry = gul curry) jag vet.
 
Självklart blev det ett besök på Nattmarknaden efteråt då det ändå var på vägen hem till resorten.
 
Vår favoritrestaurang i Hua Hin
 
En cool buss
 
Rulle köper läsglasögon 
 
Några livliga gulliga ungar... 
 
 
Tack för idag och ikväll, och jag lägger till min MC-merit att jag överlevt att köra MC i Bangkok. Nu känns det helt rätt att åka hem till Huay Yang i morgon och då är långresan över för denna gång. 
 
Natti, natti!

Kommentera här: