2014-10-27 Nu är det vardagsliv som gäller hemma i Huay Yang samt fundering på att byta in min "gamla" Honda Forza till en ny...

Härligt att träffa mina goa fina långiskompisar igen och nu är det långisar i byn som gäller. Vi var ett stort gäng som gick idag och alla träffades för att samordna långisen vid Polisboxen på Samutvägen (Lotusvägen).
 
Under tiden som vi varit på vår långresa har många av mina mysiga vänner anlänt och som är sugna på att få motion. Jättekul att träffa dem alla!
 
Efter hemkomsten från långisen åkte Rulle och jag till Lilla Honda i PKK för att dels fylla på lite bromsolja i bakbromsbehållaren då framför allt bakbromsen används mycket i bl.a. i tuffa bergskörningar samt dålig väg. Även bromsklossarna måste bytas ut. Tii (ägaren) har beställt dessa från Honda i Petchaburi och de kommer först i morgon, så montering kan ske tidigast då. Vi valde att lämna kvar hojen där och jag fick åka hem som spätta på Rulles Honda CRF 250. En kortare bit om några mil fixar jag det lätt men att sitta med knäna i 90 graders vinkel längre än så är inte så kul. 
 
När vi ändå var på Lilla Honda frågade jag Tii om han hade möjlighet att beställa en ny Honda Forza 300 cc till mig, i samma färg förstås, och hur mycket han skulle kunna tänkas ge mig för min Forza i inbyte.
 
Att beställa en ny skulle inte vara några problem utan det skulle ta ca 5 dagar och när det gäller priset för min ville han fundera på det tills i morgon. Spännande! Om det är ett acceptabelt pris beställer jag mina nya hoj då.
 
Min Forza har nu gått ca 1 400 mil och jag vill byta in den nu innan den gått för långt och som skulle kunna påverka så att inbytespriset blir markant lägre. Inför nästa planerade långresa i mars nästa år, då vi avser att åka med våra MC till Malaysia, vill jag ha en ny hoj.
 
Om du är sugen eller känner någon som är sugen på att köpa en lätt begagnad välskött Honda Forza, inköpt i december 2013, får du gärna inkomma med ett bud innan den går som eventuellt inbyte till Lilla Honda. Efter min vurpa har den några smärre repor på en del av de vänsta sidokåporna men i övrigt är den i fint skick.
 
Inklusive pakethållare och topbox om 45 liter, kostade den 165 000 baht i december 2013 och detta medföljer vid köpet.
 
 
 
 

Kommentera här: