2014-10-28 Nu har jag beställt en ny Honda Forza 300 cc - Enklare förfarande vid MC köp

Återigen en härlig långis på byn med goa vännerna, som alltid ger mig en rejäl energikick då det är så underbart att få ha goa positiva människor omkring sig! Stort tack till er!
 
Efter långisen åkte vi iväg till Lilla Honda med den svarta Forzan, skönare som passagerare, för att hämta min hoj som nu var klar. De har bytt bromsklossarna och fyllt på bromsolja så nu känns den trygg och bra igen.
 
Passade på att beställa min nya Forza som också ska vara röd och svart förstås och Tie berättade att marknadspriset på andrahandsköp av Forzor nu låg på högst 90 000 baht. För att han ska kunna tjäna en slant på inbytet blir det en klart mindre summa pengar som han kan dra av från köpet.
 
Nu behöver jag inte bekymra mig om det med inbytet av min Forza för den är såld till en av våra bästa vänner i HY. Härligt! Nu är både min tidigare PCX 150 och snart även min "gamla" Forza kvar i HY men i mina vänners ägo istället
 
På fredag kan jag hämta min nya Forza men då jag behöver skjuts av Rulle dit, men då han måste åka till Hua Hin på fredag väntar vi med hämtningen till lördag. jag har även beställt 45 l topbox inkl. pakethållaren. Vi får se om även den hunnit komma för montering på lördag. 
 
Spännande med en sprillans ny hoj även om det är samma typ som jag har nu! Jag gillar att köra Forzan då 300 cc och storleken på hojen är fullt tillräcklig för mig och den fungerar toppenbra på våra resor med bra utrymme för packningen. 
 
Tie (ägaren) på Honda berättade att nu har det blivit enklare för oss faranger att köpa MC. Han skickade med mig en kopia på ett dokument som de har hos polisen i Huay Yang och med uppvisande av den blå husboken fyller polisen i att vi har hus och bor i Huay Yang. Detta papper ska Honda sedan ha tillsammans med passet och då slipper vi betala 1 000 baht för Hondas administrativa kostnad för inblandning av Immigration etc. Till polisen måste vi kanske betala 200 baht om de nu tar ut en avgift för dokumenthanteringen.
 
Tie är en hyvens man och har alltid varit mycket seriös och serviceinriktad vid alla våra MC köp samt även efter köpet när det gäller underhåll, service, problem etc. Han har löst det mesta på ett vänligt och smidigt sätt samt tar betalt för sina MC eller det riktpris som gäller från Honda, och som finns på deras listor, så man själv kan kolla vad varje modell kostar.
 
Regnoväder på gång samtidigt som en fiskleverans anlänt till Dolphin Beach...

Kommentarer:

1 Christina S:

Så spännande med en ny Forza! Grattis!
Vi har lite funderingar på att köpa en ny moppe när vi kommer ner nästa gång, dock inte en sådan stor som din :-)
Blir lite nyfiken på "Lilla Honda", verkar ju som att de är bra att ha att göra med. Vet du om de har någon hemsida eller mailadress där man kan nå dem, eller är det "direktkontakt" som gäller?

Svar: Tack Christina och jag tycker alltid det är spännande med ny hoj även om den är av samma modell. Finns alltid något som skiljer den ändå från den gamla. Så vitt jag vet har inte Lilla Honda någon hemsida eller mailadress utan vi har skött alltid via luren eller vid personligt besök. Honda har många modeller att välja på och även Suzuki har en lagom stor hoj om 200 cc som heter Burgman med ABS som också kan vara värt att titta på. Den finns i bl.a Tap Saké...
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Karin:

Hej!
vilket fantastiskt liv ni lever, avundsjuk är bara förnamnet.
Läste för en tid sedan att ni ätit en jättefin buffé på Centara Grand i Hua Hin, är på väg till mitt hus i Cha-Am och skulle vilja ta med mina gäster till buffén. Vet du om de har den kvar och är det bara lördagar, måste den förbokas.

Karin stockholm

Svar: Tack så mycket Karin och vi kan bara hålla med :-D Denna Franska Buffé har de fortfarande kvar och den är på lördagar. Det kan vara en fördel att förboka då högsäsongen har börjat så smått för att vara säker på att få plats. Det gör man lätt genom att skicka e-post till Centara. Det gjorde jag och fick ett snabbt svar. Lycka till och välkommen hem till Thailand!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: