2014-10-29 Onsdagsmarknaden i Huay Yang...

På eftermiddagen besökte vi onsdagsmarknaden i Huay Yang, och den marknaden ligger på andra sidan motorvägen, en kort bit söderut vid u-svängen.
 
De har sedan en tid tillbaka byggd ett högt permanent tak över nästan hela marknaden och gjort det mera lättframkomligt på så sätt.
 
Eftersom framförallt Rulle är lång fick han tidigare huka sig mest hela tiden för att inte slå i huvudet i provisoriska tak, eller stora parasoller med snören som det är lätt att fastna i, dvs. den miljö som det oftast är på de flesta marknader. Charmigt förstås men kan var lite småjobbigt om man som sagt är lång...
 
Det är fint där nu tycker jag och mycket luftigare än tidigare:-D
 
 
 
I kväll är det lillördag (onsdag) och det innebär extra mys med en iskall GT före kvällsmaten som består av hämtmat från Saos Kitchen. Mums!
 
Jag önskar dig en trevlig och mysig onsdag!

Kommentarer:

1 Conny:

Tänk att de byggt högt tak pga sv Rulles längd!
Då är man en betydelsefull HY-invånare

C

Svar: H, ha, tack goa Conny, det kommer Rulle att ta till sig med stolthet!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Verkar som att byn satsar på att få fler kunder till marknaden. Ser ut att vara bra mycket större nu sedan de byggt tak över den, eller?
Vi åker oftast inte till just den marknaden eftersom man då måste ta sig över motorvägen, men det får kanske bli ändring på det!

Svar: Ja Christina det kan vara så och flera marknadsområden, bl.a i PKK har byggt permanenta marknadsställen med tak. Det är en farlig eller knepig manöver att ta sig dit med MC om man inte är van att köra. Ett tips är att ställa sin hoj vid vägkanten och gå över helt enkelt.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anna Lena:

Skönt att du är igång med bloggen igen. Härlig reseskildring, tack för den! Ser fram emot vår resa till HY över jul o nyår.

Svar: Tack snälla Anna Lena för det och jag önskar er välkomna till HY igen och roligt att ni kommer!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Birgitta s:

Hej!
Låter som du och Rulle haft ännu än bra dag i erat paradis och det skall ni njuta av som pigga pensionärer.
Hälsningar Birgitta S +4 Kungsholmen Burr!

Svar: Ja tack Birgitta det gör vi också till 200 %!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Tiina:

Vad bra att marknaden fått så fint tak! Jag minns mitt allra första besök på denna marknad en onsdag för snart 3 år sedan - det var verkligen roligt och spännande. Jag hade önskat att kunna ha med en "guide" som kunnat berätta för mig vad alla nya grönsaker, frukter och andra livsmedel och maträtter heter, för det var många som jag inte kände igen. Längtar tillbaka till Huay Yang!

Svar: Tack Tiina för din kommentar och visst är det mysigt att gå där och botanisera bland alla grönsaker och frukter, kött och fisk samt mycket annat. Förstår att du längtar till HY:-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: