2014-10-31 Sista roliga dagen i oktober i Huay Yang och vi har blivit med tvättmaskin...

Idag fick min nya Forza jobba hårt och brutalt för att köra till PKKoch tillbaka för att jag skulle kolla på tvättmaskin. Att köra brutalt de första 10 milen är bra för cylindrar etc. för att ge bättre prestanda framöver. Efter 100 mil byter man olja och filter, Tidigare idé om att man ska tuffa varligt fram med en ny hoj i 100 mil verkar helt ute och gör bara hojen segare.
 
Köp av tvättmaskin varför då?
 
Jag har tidigare varit helt motståndare till egen tvättmaskin då vi lämnar den mesta av vår tvätt till Lek som gör ett utmärkt arbete även om det kan ta 2-3 dagar, ibland längre tid vid högsäsong samt om det är regnigt och fuktigt då det är svårt att få tvätten torr.
 
Lek kommer givetvis att få fortsätta med att tvätta den mesta av vår tvätt som lakan etc men då vi tränar och en del plagg behöver tvättas varje dag är det till slut segt att stå där och tvätta för hand och det blir inte lika bra resultat. Även andra kläder eller handdukar behöver tvättas oftare och då är det bra att ha tillgång till en egen maskin.
 
En tanke är också att när barnbarnet Adam med Linda och Daniel förhoppningsvis kommer till oss i början på nästa år är det nästan ett måste att ha en egen tvättmaskin.
 
Vi har valt märket Hitachi SF.80P, en automatiskt kallvattenmaskin som tar 8 kg. Varför välja en kallvattenmaskin? Jo dels för att den sparar energi, då den inte värmer upp tvättvattnet, men tvättar lika rent som en maskin som värmer vattnet bara man använder tvättmedel som är avsedd för kalltvätt.
 
Jag valde att köpa tvättmaskinen på den affär som säljer vitvaror samt TV etc ligger ganska direkt till höger om Kasikorn bank i PKK. Jag fick ett bra pris, trots att de hade extrapris på den. De levererade hem tvättmaskinen direkt utan kostnad samt monterade den på plats. 
 
Roligt att ha förmåga att ändra sig när motargumenten tryter...

Kommentarer:

1 Christina S:

Vi har faktiskt också börjat fundera i tvättmaskinsbanorna. Är ju iofs så himla praktiskt och skönt att bara kunna lämna bort den smutsiga tvätten och få tillbaka den ren och nystruken. Men å andra sidan, det är lite meckel att få iväg tvätten, det ska planeras och så…
Ibland har vi också funderat om tvätten verkligen blivit ren. Främst vita lakan och örngott har en tendens att bli gula och tråkiga. Trodde det kunde bero på att man använder kallt vatten…. Ska därför bli intressant att höra dina framtida erfarenheter av din nya "kalla" maskin!

Svar: Tack Christina för din kommentar. Vita plagg och lakan har en tendens att gulna, även i Sverige. Vår Lek som tvättar lyckas bättre med att få det vitare än jag själv lyckats med i Sverige för de använder starkare medel här, på gott och ont med tanke på miljön. Även i kallvattenmaskin måste man tillsätta blekmedel för att hålla den vita tvätten vit. Vi kommer främst att använda vår maskin till träningskläder och lite andra plagg som behöver vård oftare. Resten får Lek, som vi är mycket nöjda med, ta hand om och som dessutom stryker allting så fint. Det kommer inte jag att göra.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Micke:

Hur miljövänlig är den? Och hur är det med det tänket i Hua Yang? //Lev rent i alla miljöaspekters skull. :)

Svar: Tack Micke för din kommentar och vi försöker precis som du göra vad vi kan för den sakens skull, inte bara i HY:-D.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Yvonne. S 6 Jasmin:

Hej Annika jag förstår mycket väl att man har behov av egen tvättmaskin när ni bor permanent. Förhoppningsvis finns det miljövänligt tvättmedel i HH eller i närheten. Och grattis till nya Forzan! om du åker in till lilla Honda så om du kommer ihåg kan du fråga hur lång leveranstid det är på en Honda 150 som vi tänkte beställa. Nu är det bara 1 månad tills vi kommer. Ha det så jätteskönt tills dess. Ska bli så kul och träffa er igen.

Svar: Tack så mycket Yvonne för din kommentar och de tvättmedel som är bäst att använda är Bris (ser ut som om det står USA). De finns överallt även i HY förstås.De är koncentrerade så man behöver inte så mycket, ungefär samma mängd som de i Sverige. Kul att ni ska satsa på en PCX150, tror inte det är så lång leveranstid på dem om de finns i lager på Honda i Pranburi. Men om vi åker dit innan ni kommer till byn kan jag givetvis höra mig för. ha det så bra ni också och välkomna hem till HY igen, det ska bli roligt att träffa er igen!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: