2014-09-01 Bye, bye augusti och välkommen september med tandläkarbesök i Tap Saké tillsammans med Ned

Kl. 16.30 stod jag utanför Neds (vår housekeeper) hus, som överenskommet, då hon skulle åka med mig på min Forza till Tap Saké för att visa mig var hennes tandläkare Dr Sumeth håller till.
 
Jag känner några, även faranger, som behandlats av honom och som sagt att de tycker han är mycket bra och att praktiken är rymlig fräsch och fin
 
Ned i väntan på att vi ska åka till Tap Saké...
 
Rulle och jag har kontrollerat, rengjort och tagit bort tandsten på våra tänder hos Kalaya Dental Clinic i Prachuap Khiri Khan. Kliniken är pytteliten och undersökningsrummet lite omodernt och som Rulle upplever det lite småsunkigt.
 
När det gäller tandläkarutrustningen är den, som jag erfarit fullt modern, men i övrigt kan det kännas lite trångt i behandlingsrummet. Jag bryr mig dock inte så mycket om rumsmiljön så länge tandläkaren är skicklig och har en modern utrustning och att det känns kliniskt i samband med fixandet i min mun. Mina tänder har blivit väl omhändertagna av Dr Kalaya och det är det som är mest viktigt tycker jag. Dr Kalaya arbetar även som tandläkare i Hua Hin så han har inte mottagning varje dag utom bara vissa dagar.
 
Tap Saké söderut ligger en dryg mil närmare Huay Yang så kan man spara in på resvägen, hitta en duktig tandläkare även där men med lite rymligare behandlingsrum är det ju bara ett plus. Tandläkaren Dr Sumeth har öppet måndag - fredag mellan kl. 17.00-20.30,
 
 
 
När Ned och jag kom dit, var det några patienter som satt där och väntade men vare sig Ned eller jag hade beställt tid för behandling utan anledningen till att vi var där var ju bara att Ned bara skulle visa mig kliniken.
 
Den trevliga receptionisten Tam sa att jag ville vänta i 5 minuter kunde jag gå in till Dr Sumeth så skulle han bara titta på mina tänder för att se vad som behövde göras. Det skulle inte kosta något.
 
 
 
Visst kunde jag göra det och efter 5 minuter satt jag där i tandläkarstolen och Dr Sumeth sa att det såg fint ut men att de måste ta bort tandsten etc.
 
Jag beställde tid till den 16 september kl. 17.00 men då en efter en hade fått vård efter "drop in" och det bara var en kvar frågade receptionisten om jag hade tid så kunde tandläkaren fixa mina tänder redan idag. Jag behövde bara vänta i 15 minuter och sedan var det min tur.
 
Modern utrustning och mycket bekväm patientstol, luftigt och synligt rent och fräscht omkring i rummet.
 
Tandsköterskan lade en frottéduk över mitt ansikte med bara ett hål för munnen så att det inte skulle stänka vatten i ansiktet på mig samt ett frottéskydd på överkroppen. Dr Samuth hanterade utrustningen varsamt och skickligt och frågade om allt kändes bra. Efter behandlingen tyckte han att jag gott kunde ta bort tandstenen var 6:e månad och inte bara 1 gång om året. Behandlingen kostade mig 300 baht 
 
Även Ned passade på att fixa till två plomber när det ändå fanns tid för det så vi var båda nöjda med besöket. Hon fick betala 800 baht, 400 baht per tand för undersökning och fyllning.
 
 
Hit kommer jag att fortsätta att fixa mina tänder då jag var mycket nöjd och även Ned var glad att jag gillade hennes tandläkare.
 
Tack snälla Ned för en trevlig åktur till Tap Saké och för att du visade mig vägen!

Kommentarer:

1 Kicki:

Låter ju bra med en tandläkare så nära.
Skönt att ha dig på plats, man får mycket bra inform. om allt som händer både i byn o i dess närhet.
Kram Kram ♡♡♡

Svar: Tack så mycket snälla Kicki, sådan respons gör mig alltid glad:-)) Kram, kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

hej!
Såg rent och snyggt och modernt ut och vad härligt drop in mellan 17.30-20? här är det fullt upp att knipa en tid som inte stör allt för mycket med arbesttiden.
Dina tänder kommer nog att bli bra omhändertagna.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta och Drop in mellan 17.00-20.30 är toppen om man inte har beställt tid och vill ha vård snabbt....
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Isac:

10 amalgam o tre marsipan!
Skämt åsido, ser jättefräscht o fint ut👍😄
Skönt med en fin klinik så nära.

Svar: Ha, ha Isac det var i vart fall inte på den kliniken där de hade hästfilten på patientstolen som ni såg:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Lena:

Där har jag också varit!!! :)

Sist vi åkte till Thailand fick jag ont i en tand på flyget på vägen ner...blev bara värre och värre och efter några dagar besökte jag denna klinik. Håller med, superfräscht och fint! Och jag upplevde honom som duktig! :)

Svar: Vad härligt Lena att även du fick en positiv upplevelse av honom och att tandproblemet löste sig bra. Att ha ont i tänderna är ingen höjdare direkt, skönt att ha hjälpen så nära:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Sonja :

Tack för tipset. Har åkt till Hua Hin . Lite väl långt . När man som jag gjort flera större ingrep . Vilket inneburit 6 till 7 resor till storstan

Svar: Tack Sonja för din kommentar och jag håller med dig, att åka ända till HH för rengöring och enklare ingrepp tycker jag är onödigt samt att det kostar minst dubbelt så mycket. Vid stora ingrepp och operationer kan jag däremot förstå att man måste gå till en specialist som finns bl.a i HH och BKK....
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Eva Olofsson:

Så bra med tandläkaren i Tap Sakee!
Honom ska vi besöka, men på dagtid,
Djungelvägen är nog mörk på drop in tid.
Tack för info!

Svar: Javisst är det superbra Eva men den här kliniken är dessvärre bara öppen mellan kl.17.00 - 20.30. Vill man vara säker på att komma in för behandling kl. 17.00 kan man beställa tid eller se till att vara där först. Må så gott båda två!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Birgit och Olle Colibri X10:

Tack Annika för allt du skriver om i din blogg.
Tipset om tandläkaren Dr Samuth i Tap Sakee tackar vi extra för!

Svar: Tack så mycket för det snälla Birgit och Olle och må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Annika och Matte:

Tack Annika
Fast vi inte är här så långa perioder är all din information toppen, man kan ju faktiskt få tandvärk närsom.👍😊

Svar: Tack så mycket Annika och Matte, vad jag glad jag blir för er kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 roger:

Tack vilket bra tips ska besöka nästa gång vart ligger motagningen ? har inte sett någon när jag åkt runt där.
tack för en bra blogg läser ofta men tar mig aldrig tid att feedbacka dig ,,,, men röstade på dig i alla fall ;-)

Svar: Tack för din kommentar och respons Roger och att du röstade på min blogg! Kliniken ligger på huvudgatan (portalen längst söderut) från Frontage Road, en knapp km ner på vänster sida. Kliniken ligger i ett eget litet vitt hus. Du känner igen dig om du tittar på mitt foto på kliniken...
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: