2014-09-13 Rolig med lite dramafylld dagsutflykt om 20 mil med våra MC till Bangsaphan, Bangsaphan Noi och Bang Boet 20 mil

Vi lämnade vårt hem vid kl, 10 tiden då det dels var pest control på förmiddagen och dels städning på eftermiddagen (Ned var tvungen att byta dag från normalt fredag em till idag lördag em). Målen för den "lilla" dagsutflykten var först att köpa honung på Buddhaberget innan Ban Krud och sedan vidare till Bang Boet strax söder om Bangsaphan Noi för att äta en sen lunch på vår favoritrestaurang på Bang Boet Beach.
 
Landsvägen via kusten är otroligt vacker och man följer delvis den vackra kustremsan med sina kritvita stränder som en härlig kontrast till det turkosblå havet. Det är så vackert att det nästan gör ont i hjärtat!
 
Vi började MC-turen med att ta Djungelvägen och sedan genom de två fiskebyarna strax innan Tap Saké . I fiskeby nummer två låg jag i täten och körde max 30-40 km/tim. Det var en hel del människor i rörelse vid sidan av vägen med olika aktiviteter och det gällde därmed att ha full koll på vad som händer på båda sidor om vägen och då gäller det att sänka farten.
 
Plötsligt skriker en kvinna till vid vår sida om vägen och i samma sekund tultar ett litet barn om ca 2 år rakt ut i vägen precis framför min hoj. Jag gör en reflexmässig tvärbroms (tack ABS systemet) och min Forza stannade direkt någon cm innan den lilla flickan. Hon tultade vidare över vägen och verkade inte ha vare sig sett eller hört något från min hoj.
 
På min sida av vägen stod en äldre kvinna som blev utskälld av kvinnan på andra sidan vägen för att hon haft så dålig koll på det lilla barnet. Jisses, vilken tur att jag fick stopp på hojen i tid! Jag frågade om allt var ok med barnet och de nickade att allt var ok så jag körde vidare lätt skakad av situationen som kunde ha slutat illa för det lilla omedvetna barnet. Puh!
 
Vi körde vidare på den härliga kurviga landsvägen och första stoppet var Buddhaberget där jag köpte några burkar av den goda honungen.
 
Buddhaberget med sin fantastiska utsikt över Ban Krud samt kuststräckan söderöver, 
 
Vi gjorde sedan ett kort stopp i Bangsaphan på Yamaha där Rulle för skoj skull provsatt en trehjuling, dvs. en Skoter om 150 cc med 2 hjul fram och ett bak. Kanske något för dem som tycker de vill ha bättre balans på sin MC och tycker det är jobbigt med bara 2 hjul.
 
Ca 86 000 baht kostar denna Yamaha trehjuling om 150 cc
 
Vi for vidare söderut och vid kl. 13.30 var vi framme vid Bang Boet och fick vår goda lunchmat. Det är så skönt och rofyllt på den lilla restaurangen precis vid havet och maten smakar alltid lika gott där.
 
Perfekt parkering för våra Honda Forzor i skuggan utanför restaurangen
 
Härlig vy från vår mysiga favoritrestaurang Bang Boet
 
Ön Koh Talu syns tydligt i horisonten 
 
På hemvägen stannade vi till på marknaden vid järnvägsspåret i Tap Saké och plockade ihop lite buffémat och sallad till kvällsmålet.
 
Underbart att komma hem till vårt nystädade och fräscha hem och dessutom  ha kvällsmaten färdig och bara duka fram och sätta sig till bords med den goda maten. Nja, eftersom det är lördag blev det en iskall GT innan maten...
 
Tack min kära Rulle för en härlig dag och kväll!
 
Och till dig min bästa bloggläsare önskar jag en trevlig lördag! 

Kommentarer:

1 Anki Olsson:

Vi brukar åka en del av den vägen ni åkt. Kommer att förlänga turen i vinter. Härliga minnen och framtidsplaner att läsas era äventyr. Jättebra blogg. Jag har full koll vad som utvecklas i byn. Kanonbra. Ha det så bra

Svar: Tack snälla goa Anki för din fina kommentar och respons. Det gör mig mycket glad och ger massor av positiv energi i mitt fortsatta bloggande:-)) Roligt att den väcker härliga minnen. Ha det så bra du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti:

Otäckt när barn springer ut så där hastigt.
Tur du hann stanna.
Fina bilder.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti, det var verkligen otäckt och denna gång hade både jag och det lilla barnet tur. Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

Hej!
Vilken mysig utflykt du och Rulle varit på och tur att det gick bra med barnet som sprang rakt ut usch vad gör man som MC förare eller bilförare om något sådant händer mer än att bromsa och väja? även om man hållit en vettig fart finns det inga garantier skönt att det gick bra. Räknar jag rätt att fyrhjulingen skulle kosta ca 18000kr ( har ingen stenkoll på hur man räknar bath och vad kursen ligger i)
Hälsnigar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och Trehjulingen kostar därmed ca 18 000 sek beroende på kurs förstås. Kronan är svag och bahten stark, så du får ca 4.51 baht för en svensk krona nu.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina S:

Härlig tur ni har haft! Lite otäckt med lilla barnet som tultade ut,men sånt kan hända och man måste hela tiden vara beredd. Tur du hann stanna!
I morgon är det valdag här i Sverige, ni har ju redan röstat! Jag och maken jobbar som valarbetare och jag har just lagt sista handen vid förberedelserna och genomläsningen. Lär bli en låååång dag i morgon!

Svar: Tack så mycket Christina för din kommentar och lycka till med arbetet på valdagen idag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Stina:

Åh vilken tur i oturen med barnet. Fy vad hemskt om du inte hade hunnit stanna.
Härliga bilder! En sån där motorbike skulle man ha ;-) smidig.
Kram

Svar: Tack så mycket Stina och både barnet och jag hade tur! Skönt att veta att det finns vettiga 3-hjulingar om vi inte vågar köra 2 hjuling på äldre dar.. Än så länge är det dock inte aktuellt för vår del:-D Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Pia:

Blir såååå avis!! Kul att följa er resa när man minns precis hur det ser ut !!

Svar: Tack Pia för din kommentar men det är ju bara att komma hit länge, länge så kan ni hänga på :-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: