2014-09-20 Yupa Nursing Care Clinic

Jag behövde lite råd och tips om några envisa utslag på hakan och då är Yupa rätt person att vända sig till i byn.
 
Hon har sin klinik på Frontage Road och man kör enklast dit via Tempelvägen och sedan tar man höger på Frontage Road några meter.
 
Yupa har många års yrkeserfarenhet som sjuksköterska och hon studerar även för att så småningom bli läkare. Hon är dessutom duktig på engelska. Yupa har en egen klinik och dit är det vettigt att gå för att få konsultation om både mindre och större krämpor och hon har även de läkemedel till försäljning som hon föreslår kan vara till hjälp för diverse åkommor. 
 
Yupa verkar kunnig på det mesta inom sitt gebit och kan ge både råd och tips hur du kan självbehandla samt även om du borde söka läkare. Hon har en ständig kontakt med Bangkok Hospital för att själv få råd om hon är tveksam eller vill ha konsultation.
 
Om du behöver tolkning från svenska till engelska kan du få det under december- januari då Yupas man Ola då bor här hos henne och gärna hjälper till med det. 
 
 
 
 
 
 
Det finns ingen läkare i Huay Yang att tillgå utan då måste man ta sig till ett sjukhus. De närmaste sjukhusen finns i Tap Saké, Prachuap Khiri Khan och Hua Hin. Har man en lite mer komplicerad åkomma bör man enligt Yupa som farang vända sig till Bangkok Hospital där de kan engelska i större omfattning och har fler specialister än på de mindre sjukhusen. När det gäller Bangkok Hospital i Hua Hin har de en klinik på Samutvägen som kan transportera dig till sjukhuset i Hua Hin utan kostnad. Under lågsäsong har dock den kliniken stängt.
 
Bangkok Hospital Clinic på Samutvägen
 
 
Tack Yupa för hjälpen!

Kommentarer:

1 Titti:

Yupa är toppen, mycket kunnig.
Sjukhuset i Tap Saké har vi erfarenhet av då maken behövde vård där ett dygn.....en erfarenhet rikare!
Bra hjälp fick han.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti och visst kan våra närsjukhus erbjuda bra sjukvård och hjälp, det vet jag fler som har erfarit:-)) Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Bra att ha koll på var man kan få hjälp om olyckan skulle vara framme! Man är ju ganska hjälplös annars. Utgår ju förstås ifrån att det inte ska hända något, men...

Svar: Tack Christina och jag håller med dig, små krämpor behöver ju inte alltid läkarvård och då är det bra att ha en som är duktig på det hemma i HY.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Eva Olofsson:

Bra info om sjukvården! Vi har erfarenhet av både Yupa och Bangkok Hospital i Hua Hin och blivit så imponerade över mottagande och behandling.

Svar: Tack så mycket Eva för din kommentar och jag håller med dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Pia:

Yupa är en pärla! I somras klarade vi oss, men andra gångerna som barnen varit med har vi varit stammisar hos henne. Kram på er

Svar: Tack så mycket Pia för din kommentar och kram till er från oss!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: