2014-09-24 Bergsklättring på Khao Lom Muak - Äventyrsdag med goda vänner...

Lars-Åke och Chon samt Gäo hämtade Rulle och mig samt Ken med bil kl. 08.30 för att åka till Ao Manao och bestiga berget Khao Lom Muak som är 300 meter högt.

Där på plats mötte vi upp Gäos pojkvän Pete och vi började med de 496 trappstegen uppåt innan stigen tog vid och sedan klättringen på bara berget hela vägen upp till toppen.

Bergsklättrargänget är samlat...
 
Dusky Leaf aporna tittar nyfiket på oss där uppifrån...
 
En av vilopauserna
 
Vi tog flera vatten- och vilopauser på vägen upp och alla var mycket duktiga och fixade det hela galant trots att det är en del knepiga klättringar och första gången för Chon och Lars-Åke samt Gäo. För mig var det andra gången och det gick mycket lättare denna gång samt mina nya skor med kraftig sula och bra fäste var verkligen bra.

När stigen och det kala berget tar vid har man hjälp av en tjock stark lina av nylon för att dels hålla balansen dels få lite draghjälp där det är som brantast. Man bör dock inte lita på linan till 100 % utan se till att man har bra fäste hela tiden.

Berget är vasst och knaggligt och i olika skikt så det finns alltid någonstans att hålla sig eller sätta fötterna på. Det gäller dock att ta det lugnt och försiktigt då minsta felkliv eller halkning kan innebära att man kan skada sig rejält på de vassa klipporna.

Lars-Åke kämpar på uppåt... 
 
...och även Ken
 
Rulle har uppsikt över att Ken fixar det...
 
Fantastisk utsikt mot söder...
 
Rulle är glad för att allt gått så bra med alla hittills...
 
Däruppe på toppen har vi en sagolik utsikt över både land och hav och de vackra öarna.
 
 
Tjoho vi har nått toppen allihopa och det var skönt att softa vid det lilla templet en stund samt njuta av den magnifika utsikten där uppifrån innan nedklättringen igen ...
 
 
Lars-Åke slår tre slag i en liten gong-gong som därmed bringar tur..
 
...och Chon plingar i en liten klocka av samma skäl...
 
Prachuap Khiri Khan syns där borta...
 
Jag vill också ha tur och slår tre gånger på den lilla gong-gongen (Rulle har tagit bilden)
 
Österut...
 
Norrut...
 
 
 
Wing 5 flygbanor
 
Söderut...
 
 
Efter nedklättringen for vi iväg och åt en välbehövlig lunch på en av strandrestaurangerna i Ao Manao och Lars-Åke tog sig ett dopp i havet...Det var så skönt att sitta där i fällstolarna i skuggan och bara koppla av... 
 
Där på den högsta toppen har vi precis varit...en härlig känsla...
 
 
Vi var hemma igen vid kl. 14.30 tiden och ett STORT TACK för ett roligt äventyr tillsammans med er alla goa fina vänner!
 
I kväll äter vi kvällsmat tillsammans med Ann-Sofi och Lasse efter en drink hos oss och det kommer att bli mycket trevligt!
 
Tänk vad livet kan vara underbart bara man vill!
 

Kommentarer:

1 svein slokvik:

Du er en dyktig fotograf, hadde glemt hvor vakkert det kan være på den turen.

Svar: Tack snälla Svein och nästa gång du går upp där hänger jag på :-)
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti:

Kul med kända ansikten på bilderna.....vilken härlig utsikt och aporna gillar jag.
Kram Titti

Svar: Tack snälla Titti och kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Ingvor:

Tack för underbara bilder och filmsnutt! Jag är så imponerad av era äventyr, fantastiskt vilken kondition ni har! Kul att se Lars-Åke och Chon våga sig med på era kusliga höjder! Hälsa bergsklättrarna! Kram Ingvor och Kenth!

Svar: Tack så mycket Ingvor och Kenth för er fina kommentar och respons på vårt lilla äventyr! Hälsningen ska framföras! Kram till er från oss!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Kicki:

Ni är beundransvärda, jätte duktiga.
Kul att vara några fler som man får en härlig upplevelse med.
Kram Kram

Svar: Tack så mycket Kicki och delad glädje är mer än dubbel glädje .-D Kramar till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Magnus:

Va härligt det ser ut. Nu när det blivit mörkt o kallt här hemma längtar man verkligen ner.

Skönt att se att ni håller igång Rulles bergsträning också så att vi kan slå nya rekord när jag kommer ner i november.

Svar: Tack så mycket Magnus för din kommentar och det ska bli roligt att träffa dig igen. HY och alla cykel- och bergsklättringsäventyr bara väntar på dig:-)
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Birgitta S:

Hej!

Det var spänstigt gjort och även modigt framgick tydligt av dina bilder att ett felsteg och sen slår man sig rejält på de vassa klipporna. Men vilken fantastisk utsikt!!! undrar hur de fick upp material för att bygga där uppe bara att bygga flera hundra trappsteg är ett visst jobb.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar men de som verkligen gjort en bragd är ju de som röjt vägen upp, byggt alla trappor och det lilla templet på toppen. Att ta sig upp på berget utan denna förberedelse hade det varit knepigt att ta sig upp på toppen via berget. Åtminstone för oss vanliga motionärer:-).
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Ann-Sofi:

Vad duktiga ni är och vilka helt underbara bilder! Kram

Svar: Tackar så mycket snälla goa Ann-Sofie och stor kram till dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Britt-Marie:

Vad duktiga och modiga ni är. Fantastisk bilder. Jag skulle inte våga ge mig upp, gillar heller inte aporna...

Svar: Tack så mycket Britt-Marie! Om du vill träna din kondis och benstyrka kan du alltid bara ta de 495 trappstegen och Dusky Leaf aporna är snälla och inte lika jobbiga och aggressiva som Makaerna :-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 de zordi:

Superbe image bravo et à bientôt
hervé

Svar: Merci beaucoup pour votre commentaire, et se sentent si bon!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Malin Karlbäck:

Hej Annika,
Vår familj brukar vara här i Huay Yang men har inte gjort denna vandring. Vi är nui Huay Yang och funderar på om våra barn skulle orka. Det ser så härligt ut! Barnen är 10 och 8 år. Vi har varit till aporna och undrar var vandringen börjar? Hur lång tid och hur långt är det? Jag tycker om att titta och läsa på din blogg.
Med vänlig hälsning, Malin

Svar: Hej Malin och tack för att du uppskattar min blogg! När det gäller berget, ca 300 möh, med uppgång strax intill där aporna håller till är för närvarande avstängt för allmänheten pga av en olycka där för en tid sedan. När eller om de öppnar igen vet jag inte. I vart fall är det inget äventyr jag skulle rekommendera för vare sig barn eller otränade vuxna då det börjar med 496 trappsteg och övergår sedan i en stig som sedan övergår till en brant klättring på vassa klippor. Klättringen tar mellan 1-2 timmar beroende på hur vältränad man är förstås med den här sortens äventyr. Man måste också vara mycket van vid värme under hög ansträngning. Må så gott i Huay Yang!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: