2015-04-19 Härliga kvällar och dagar i goda vänners lag...

Igår kväll bjöd goa vännerna Pia och Isac på dels en drink hos Poms innan kvällsmaten och dels på maten hos Das. Det är så otroligt skönt att sitta vid stranden och vara nära havet när det är så här varmt som det är i Huay Yang så här års. Sköna svalkande lätta vindar som drar ner temperaturen några grader. Stort Tack för en synnerligen trevlig kväll!
 
Idag bjöd vi Pia och Isac på lunch på Restaurang Aum vid Huay Yang Beach innan vi åkte till Prachuap Khiri Khan (PKK) för en shoppingtur med deras Pick Up bil. 
 
En hänförande vacker vy att njuta av från vårt lunchbord på Restaurang Aum.... 
 
...och här tar Warut ut en grabb i taget på en segellektion med Optimistjolle...
 
Det ser ju ut att gå bra för grabben i den första båten och Warut i den andra båten. Warut verkar ha till uppgift att övervaka segelturen och samtidigt undervisa...
 
De andra två grabbarna får vänta på sin tur att segla...
 
Väl framme i PKK besökte vi både Tesco Lotus och Home Pro och för Rulle och mig var det toppen att få hänga med i bilen då vi bl.a behövde köpa några hyllplan á 30x90 cm samt en massa konsoler på Home Pro och det är knepigt att frakta hem dessa hyllor etc på våra MC. 
 
På Home Pro fick vi vara med på TV....
 
Pia ser mycket förvånad ut :-D Det var kul att göra miner eller grimaser då det vare några sekunders fördröjning innan de syntes i bild...
 
Tack snälla Pia och Isac för hjälpen med vår transport samt för en mycket trevlig dag!

Kommentarer:

1 Anonym:

Har nyss kommenterat en annan blogg.se -blogg och lyckats skicka kommentaren. Måste testa här igen.. Eva Van Ravi

Svar: Jag vet Eva att det är en del krångel med registrering etc om man skriver sitt namn när det gäller kommentar via mobilen. Mycket lättare med att vara anonym men då kan man i texten berätta vem man är. Jag har tagit upp det här med Blogg.se men de vill ha kvar "krånglet" för att hålla ner spam så mycket det går. Via datorn är det lättare.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Stranden ser helt underbar ut! Längtar efter strandpromenader i HY. Eva Van Ravi

Svar: Ja Eva och den är underbar, platt, bred och fin nu igen. Jag saknar dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Carina:

Jag längtar också dit igen! Vi hoppas på hyfsat väder med mycket strand, både promenader och slappande, i augusti 😄
Carina

Svar: Jag förstår att du längtar hit till HY och i augusti brukar det vara både hyfsat väder och fortfarande bred och fin strand. Någon regnskur på em kan det bli men oftast sol och varmt förstås :-D Kolla min blogg i augusti 2014 så ser du på ett ungefär :-D.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Jenny:

Wow, det ser underbart ut på stranden! Jag kom på att jag har en fråga angående thailändsk kutym: prutar ni på varorna i Huay Yang? Man läser ofta i reseböcker att man ska pruta i Thailand men det är kanske mer vid turisttäta områden som Hua Hins nattmarknad etc.
/Jenny

Svar: Tack så mycket Jenny för din kommentar. Vi prutar aldrig i våra affärer i Huay Yang eller omnejd utan det är nog mest något man kan göra på större marknader i så fall. Vill affärsägaren ge rabatt gör han/hon det på eget initiativ eller om man köper mycket av en specifik vara kanske man kan fråga om man kan få ett bättre pris. På nattmarknaden i Hua Hin eller andra större turistmarknader kan man pruta på priset och det räknar de med också då det "fasta" priset har prutmån.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: