2015-04-21 Skulle du vilja klippa gräs med en tung gräsklippare när det är 37 grader i skuggan?

Nu är det riktigt varmt här i Huay Yang och det behövs inte mycket ansträngning för att svetten ska rinna. På långisen går det hyfsat bra då vindarna från havet svalkar något men inte särskilt mycket.
 
Nu gäller det att dricka massor med vatten och då helst även mineralvatten eftersom kroppen töms på bl. a salter. Gör man inte det är det lätt att få huvudvärk och bli onormalt slö och det kan vara risk för värmeslag.  
 
Sedan igår har vår områdespersonal gräsklippning i hela området på sin agenda och det ska göras oavsett om det är varmare än någonsin. De kämpar tappert i full klädmundering för att skydda sig mot solen och de måste ta många pauser i skuggan. De pustar och stånkar och tycker det är väl varmt men kämpar ändå på för att bli klara.
 
Jag skulle inte vilja byta med dem och det är nog få faranger som skulle ens tänka sig att klippa gräs när det är 37 grader i skuggan, så jag beundrar vår personal för att de gör ett sådant fantastiskt jobb oavsett väder. En stor eloge till dem!
 
Åh kämpar på med gräsklippningen som nu kommit till vårt poolområde...Bara tre stora tomter kvar efter detta...
 
 
Ned vattnar för stunden då de byter av varandra med gräsklippningen...
 
Temperaturen har sjunkit till knappt 35 grader och nu är klockan 17.00... Då är det dags för vår områdespersonal att sluta sitt arbete för dagen....Puh! 
 

Kommentarer:

1 Titti:

De gör ett otroligt bra jobb i denna värme.
Kram Titti

Svar: Ja Titti, verkligen! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Lena Törnkranz:

Personalen är otrolig som arbetar där i hettan, jag gav dem iskallt iste när vi var nere nu och vissa dagar fick de glass när det var som varmast..!

Svar: Tack för din kommentar Lena och det var en mycket fin gest av dig, vi ska verkligen måna om vår duktiga personal! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Pia:

Fy fanken! Jag orkade ju nästan inte släpa mig hem efter strandpromenaden ens!! Tappra människor!

Svar: Mmmm de är de verkligen Pia, Puh!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: