2015-04-29 Poolkul hos Karins och Kjelles Simklubb...

Simklubben är aktiv för alla måndag - onsdag - fredag mellan kl. 15.00 - 18.00 samt lördag kl. 13.00 - 16.00 (tror jag) och Took är manager och håller ordning och reda tillsammans med de thailändska simlärarna.
 
Barnen och ungdomarna får även leka i poolen och det är bra för att lära dem att inte vara rädda men få respekt för vatten. Took har koll på dem så inget går över styr.
 
När jag gick in på Dolphinområdet hörde jag redan en bit ifrån de glada barnens stojande. Vid framkomsten till poolen är det underbart att se så många lyckliga barn som på ett eller annat sätt tar sig fram i det djupa vattnet med eller utan flythjälp. Allt detta fina tack vare Kjelle och Karins generösa initiativ att ge denna möjlighet till dessa barn och ungdomar som många av dem aldrig badat i en pool eller ens haft kontakt med vatten på detta sätt.
 
Jag ser verkligen fram emot den dagen när fler områden följer Kjelles och Karins initiativ. Det enda som egentligen kan ske är att vi får möjlighet att sprida glädje samt se till att de thailändska barnen och ungdomarna vet vad de ska göra om de råkar hamna i plurret. Idag sker det drunkningsolyckor varje dag på grund av att de inte kan simma.
 
Att tro att något i poolen skulle bli förstört eller så är bara en dålig ursäkt som inte på något sätt är försvarbart. Nu har nästan alla faranger lämnat sina områden och det står en massa pooler tomma men som hela tiden sköts om och rengöres enligt konstens alla regler. Till vilken nytta, när ingen farang är där för att utnyttja den?
 
Poolerna måste ju vara igång annars förstörs mekaniken som pumpar etc. och varför då inte upplåta dessa tomma områden till thailändarnas barn och ungdomar samt även de vuxna förstås någon gång i veckan eller månaden. Givetvis under ordnade former med ansvariga simlärare. 
 
Det finns så många pooler att ingen pool skulle behöva belastas mer än de andra med en fungerande logistik. Det är bara viljan och generositeten som fattas. En del tror säkert att det skulle bli rena rama Vilda Västern på deras område om någon annan än husägarna/eller hyresgäster skulle använda deras pool. Detta har hittills inte skett hos Kjelle och Karin så varför skulle det ske någon annanstans?
 
De som badar i Kjelles och Karins pool har fått lära sig eller förstår redan att de ska duscha innan de går ner i vattnet och de som har badkläder använder det. Om man nu tror att thailändare, rent generellt, skulle vara mer ohygieniska än vi faranger har man en mycket inskränkt attityd. Det finns både och oavsett vilken länning man är.
 
De ska bli spännande att se vilka fler områden som öppnar sitt hjärta utöver området Jasmin som redan nu låter de thailändska barnen ha skojigt i poolen. Så vitt jag förstått har de inga problem med det. Tvärtom, glädjen att få njuta av glada lyckliga barn samt därutöver få möjlighet att återgälda den thailändska generositeten gentemot oss faranger, är väl skäl gott nog   
  
Bad- och simglädjen är stor...
 
 
Flythjälp som är skoj...
 
Den här grabben, berättade Took, satt på trappan ner till vattnet i en vecka innan han vågade sig ut i vattnet av egen fri vilja,,,Nu tar han sig fram hur lätt som helst i hela poolen...Underbart!
 
 
Den här grabben håller på att lära sig simma med flythjälp till en början... 
 
...och han är mycket fokuserad...
 
 
Took är en glad mycket trevlig och sympatisk kvinna som håller ordning och ansvarar för poolverksamheten hos Kjelle och Karin...

Kommentarer:

1 Kjell Bergqvist:

Hallå Annicka !
Tack för att du följer upp vad som händer på simskolan.
Det värmer mitt hjärta att se att allt vilar i Tooks trygga händer och att det tydligen hela tiden kommer nya barn som vill leka och lära sig att simma. Längtar verkligen att få komma ner och delta.
Hoppas också att fler områden förstår att det kan fungera att öppna upp poolen om det sker under kontrollerade former

Svar: Det är du Kjelle och Karin som ska ha ett stort tack för vad ni gör för Huay Yangs barn och ungdomar! Jag förstår att du längtar att få komma till HY och uppleva allt in live :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti:

Ja vad är det som hindrar.....när det sker under kontrollerade former.....??
Vad kul att fungerar bra hos Kjelle o Karin.
Kram Titti

Svar: Det undrar jag också Titti, hoppas fler tänker till lite mer än ägnar sig åt fantasier eller orosmoln som inte finns...Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Stina:

Fantastiskt fint initiativ som tyvärr är svårt att genomföra på alla områden. På vissa områden härjar ju tyvärr självutnämnda pool och områdesvakter som ser som sin främsta uppgift att tillse att ingen utomstående beträder pool eller område. Har själv blivit ombed att lämna grannområdets pool när jag var på visningsresa. En tråkig attityd som bara skapar dålig stämning och förstör liksom många andra av de egenskaper som tydligen slagit ut i full blom hos vissa.

Svar: Tack Stina och jag håller med dig det är samma sak även här i Huay Yang på sina håll, tyvärr i majoritet, mycket trist attityd!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 kent andersson:

Håller med dig helt, även om jag inte är husägare, så tycker jag att man mycket väl kan öppna upp lite tomma pooler. Hade jag varit husägare hade jag röstat för detta.

Svar: Tack för din kommentar Kent!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Birgitta S:

Hej!
Vilken glädje att se och vilken glädje för barnen att lära sig hantera vatten och simma. Kjelle och Karin har verkligen gjort en insats. Här hemma håller vi på med babysim o speciella västar för att barnen skall våga gå ut i vattnet från stranden utan att nudda botten bla bla??? trams lär dem leka i vattnet med flytetyg så löser sig resten så har jag gjort med mina barn o de flesta i min ålder men möjligheten måste ges till barnen och föräldrarna och den möjligheten har de inte haft så hoppas att fler områden öppnar upp sina pooler och ger dem denna möjlighet att leka sig fram till simkunnighet.
Hälsningar Birgitta S +4 Burr Kungsholmen

Svar: Ja Birgitta det är verkligen en glädje att se dessa lyckliga barn som samtidigt lär sig att simma som att få respekt för vatten. Håller med dig när det gäller svenska simskolor låt barnen utgå från verkligheten. Vi får hoppas att fler följer Kjelles och Karins initiativ.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Micke:

Hej Annika.
Med en befolkning som lever så nära ett underbart men farligt hav så skulle alla lära sig simma. Jag arbetar som idrottslärare i Sverige och ser dilemmat när vi får flyktingar som inte har fått samma grunder som svenska barn. Hoppas kunna komma ner till kära Hua Yang igen och då kunna bidra med någon slags undervisning i simträning för de thailändska barnen i Hua Yang.
Det är härligt med folk som bryr sig. Kram//Micke

Svar: Tack så hjärtligt Micke för din kommentar som värmer djupt i hjärtat och jag håller med dig till 200 %! Hoppas du/ni kommer tillbaka till Huay Yang igen, sådana som du behövs här! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Lis o Christer / Jasmin:

Kjelle o Karins simklubb är fantastisk, och vi vet också att behovet för de thailändska barnen att få lära sej simma är stort. De barn, 12 st, som för drygt 5 år sedan började besöka vår pool kan idag simma och är som "fiskar" i vattnet. Husägarna på området är också fantastiska som tycker att detta är ok. Ofta kommer de till poolen och är med och leker med barnen. Bjuder på glass mm
Att kunna ge detta tillbaka till byborna värmer i hjärtat. Det finns mycket som vi alla kan bidra men även på andra plan. Tack Annika att du skriver om detta och jag hoppas fler bidrar. Det behövs så lite💕💕

Svar: Tack så mycket Lis och Christer för er kommentar och att ni bidrar till så mycket fint när det gäller de thailändska barnen och även de övriga boende på Jasmin. Det är många som kan göra likadant och jag förstår inte varför det ska vara så svårt att förstå det. De flesta faranger verkar mest tänka på sig själva och ser främst till att de får ut så mycket de kan av Thailand och vill hellre ha tjänster utförda än ge något åt thailändarna. Det är ledsamt men jag tänker fortsätta att försöka driva frågan via min blogg samt påverka vårt eget område så mycket jag bara kan. Ni är guld värda bara så ni vet och ska ha en stor eloge för ert fina bidrag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: