2015-08-27 En rundvandring på området NishaVille - Motionsspår 800 meter - Organisk grönsaksodling - Kossor och Vattenbufflar...

Äntligen känns det hyfsat bra i kroppen efter det sega "förkylnings"viruset och lite energi börjar spira i kroppen. Jag beslöt därför att börja med en liten kort cykeltur till NishaVille för att se hur de har det där nu under lågsäsongen. 
 
Deras manager Khon Bee har tidigare berättat att de var på gång att anlägga en liten motionsrunda i området på ca 800 meter och den är nu klar. Obs! Motionsspåret är bara till för dem som bor, hyr eller är gäster på NishaVille, inga andra. 
 
Deras trevlige vakt Aek gjorde mig sällskap och visade vägen och vi kollade även på deras kor och vattenbufflar, organiska grönsaksodling under vägen samt vårt vackra hav.
 
Den organiska grönsaksodlingen är det däremot fritt fram för den som så önskar att besöka, alltså inte bara begränsat till de som bor, hyr eller är gäster på NishaVille, om man är intresserad av deras odling.. 
 
Motionsrundan på 800 meter börjar vid vaktkuren efter bron in på området...
 
Rolig markering på kokosnöt och det är bara att följa de målade kokosnötterna hela rundan så villar du inte bort dig...
 
Här gjorde vi en avvikelse och gick till kossornas och vattenbufflarnas ställe...
 
En ganska nyfödd kalv diar sin mamma...
 
Vattenbuffel, de har sex vattenbufflar på området
 
Mamma vattenbuffel med sin kalv på 7 månader...
 
Vi tackade djuren för titten och gick ner till motionsslingan igen...
 
Här vid "huvudvägen" tar man till vänster och efter ca 100 meter är du vid vaktkuren på andra sidan bron till området igen. Antingen känner du dig nöjd så långt eller så tar du ett par varv till...Slingan är inte belyst så detta är för dig som vill motionera eller ströva runt under dagtid...
 
Aek frågade om jag ville se den organiska grönsaksodlingen och det ville jag förstås...
 
Den trevlige vakten Aek som gärna ville vara med på bild...
 
Här odlar de Koriander...
 
Här odlar de Dill och lite annat...
 
Majs...
 
Vattenkrasse...
 
Långa gröna bönor,,,(en av mina omelettfavoriter)...
 
En vacker liten ödla....
 
 
...och då jag inte sett mitt vackra hav på flera dagar avslutade vi rundan där....
 
Hej vackra strand och hav! Snart kommer jag och går mina långisar igen...Jag väntar nog till måndag så jag känner mig riktigt stark och är full av energi igen...
 
Tack snälla NishaVille och Aek för en trevlig runda!
 

Kommentarer:

1 Emma:

Åhhhh, kära NishaVille och trevliga Aek! Önskar att vi hade möjligheten att bo där. Med tonåringar och heltidsarbete är det svårt. Men drömmen lever kvar och kanske en dag. Trevligt med motionsslingan. Tack för återblicken och fortsätt ta hand om din förkylning.

Svar: Tack så mycket Emma för din kommentar och hälsning. Att drömma om olika trevligheter i framtiden är en god bit på väg men var sak har sin tid och just nu lever du ju i en fin och spännande tid med din unga familj. En härlig tid så njut av den då den tiden inte varar för evigt. Toppenbra initiativ med motionsbana tycker jag också:-D.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Skönt att viruset vandrat iväg och du verkar att vara på banan igen.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack snälla Birgitta och det bästa med virusar är att man blir av med dem hyfsat snabbt även om de är duktiga på att sänka en rejält under tiden som de härjar de rackarna :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Måd:

Kul slinga, måste prövas. En bra sträcka för intervaller kanske? Först värma upp på stranden 40 min sen 4x 800 m och därefter nedvarvning på stranden 20 min. Fin omväxling!

Svar: Det låter som en bra mycket bra träning Måd och toppenbra för er som bor där att ha en en egen motionsslinga :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Kristina:

Hej! Har börjat titta lite på Huay Yang-området, men får inte nån riktig kläm på hur det ser ut. Skulle vilja bo där några nätter i slutet av november. Har du tips på var jag kan boka för 2 vuxna. Vi behöver inte mer än ett hotellrum/bungalow om det finns?
Sen undrar jag också var du hittat de fina rottingmöblerna ni verkar ha? Går de att köpa i närheten eller är det HuaHin-området som gäller?
Mvh
Kristina

Svar: Hej Kristina, I lilla Huay Yang finns inga "hotell" däremot resorter med eller utan ett eget hus så om du kollar i min blogg på mina kategorier Resorter etc kanske du hittar något där. Våra rottingmöbler har vi dels köpt i Cha Am och dels på en möbelfirma här i byn. Lycka till!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: