2015-08-29 Tur och retur på våra MC till Ban Krud för bl.a honungsköp....

Den goda honungen, som jag köpte för flera månader sedan på Buddhaberget i Ban Krud, är slut. Rulle och jag beslöt därför att ta en liten tripp till Buddhaberget i Ban Krud för att fylla på honungsförrådet. Eftersom det är otroligt kul att köra MC och framförallt på de fina slingriga landsvägarna dit blev det samtidigt en nöjestripp.
 
Det är ju som ni vet regnperiod här nu så det har varit lite mulet i några dagar i sträck och en och annan regnskur har kommit på eftermiddagen så vi tyckte det var bäst att dra iväg tidigt på förmiddagen.
 
På morgonen och förmiddagen gassade solen från en nästan klarblå himmel men vi såg att stora mörka gråa moln började torna upp sig och som kan förebåda regn i eftermiddag. Temperaturen i skuggan ligger på ca 33-34 grader och det var skönt att komma iväg på en liten tripp. 
 
Vi gillar Buddhaberget och det är alltid roligt att komma dit för det är en fridsam och fin plats även om det emellanåt är mycket folk där. 
 
En fridfull plats vid den stora guldbuddhan med utsikt över Ban Krud söderut...
 
Denna vy är svårt för mig att bli less på då jag tycker det är lika vackert varje gång vi är där, oavsett väder...
 
Här köper vi honungen
 
Jag brukar köpa fyra stycken små burkar med honung om 250 gram då jag inte gillar flaskorna då det blir kladdigt och svårare att reglera flödet. Det är bättre med små burkar än en stor tycker jag då det känns mer hygieniskt att ta honung ur en liten burk då de tar slut fortare än en stor burk. 
 
Fyra burkar honung om 250 gram kostade mig 300 baht och då hade jag fått 20 baht i rabatt bara för att jag pratar lite thai (:-D) och de tycker därmed att jag inte är en "riktig" farang. Ha, ha det är ju bara kul så länge det inte drabbar en fattig...
 
Fin honung inköpt på Buddhaberget.
 
Denna äldre kvinna brukar jag alltid handla av och hon är så snäll och vänlig och slår in varje glasburk noga i tidningspapper så burkarna inte ska fara illa under transporten hem.
 
Det är inte så lätt, som vi erfarit, att få tag på en riktigt bra honung i vår omnejd och som inte kostar skjortan.
I Huay Yang, på t ex Pop Shop, och på Tesco Lotusi  Prachuap Khiri Khan finns det honung men antingen är den svindyr eller så är det en massa socker tillsatt i de billigare och då är det inte en för mig riktig honung. Vi gillar att ha honung i vårt te men då ska det vara honung utan vanligt tillsatt socker.
 
Jag väljer därför att ta en nöjestripp till Buddhaberget och inköp av vår honung där även om det är en bit att åka.
 
Innan vi lämnade Buddhaberget för denna gång tog vi varsin kopp kaffe på det lilla fiket som ligger strax bredvid Buddhastatyn.
 
Rulle ser nöjd ut med sin fika...
 
Vägen upp till det vackra templet uppe på bergets topp kantas av dessa två fina figurer klädda med  mosaik
 
 
Vi besökte inte det vackra templet denna gång utan vände hemåt igen. I Tap Saké köpte vi lite frukt och grönt på marknaden och härefter föreslog Rulle att vi skulle stanna till vid Sugar Plum och köpa med oss varsin god bakelse till fikat hemma. Jag var inte nödbedd så det blev enligt Rulles goda förslag...   
 
Chokladbakelse från Sugar Plum, mums!
 
Tack kära Rulle för en rolig MC tur!
 
Jag önskar dig en härlig lördag!
 
 

Kommentarer:

1 Aud K-32:

Hei.
Det var fint å se bilder fra templet. Det er et vakkert sted. Jeg er der en eller to ganger i mens jeg er i H.Y. O kakene på Sugar Plum er bare nydlige. Så der er jeg ofte. Jeg kommer til byen 3.oktober. Så i dag har jeg begyn nedtellingen med kylling i red carry.

Svar: Tack snälla Aud för din kommentar och vad roligt att du också gillar både Ban Krud och Sugar Plum samt är på väg hem till HY snart igen. Smaklig måltid med thairätten en försmak av härliga Thailand!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Ja det är verkligen en härlig moppetur till Ban Krud! Senast vi var där köpte vi inte bara honungen utan även en flaska med diverse något i som man skulle fylla med sprit. Såg ut som lite grenbitar, pinnar... Maken blev nyfiken så det fick bli en flaska sådant. Har fyllt på sprit och haft stående några veckor. Smakar typ något åt lakritshållet, var kanske bl a lakritsrot i flaskan, vem vet. Spännande att testa i alla fall!

Svar: Tack så mycket anonym för din kommentar och jag vet vad du menar angående flaskinnehållet, Det ska tydligen vara flera nyttiga örter etc och de ska stå och dra i sprit ett tag. Vi har inte testat det och roligt att ni gjort det! Det finns alltid något nytt att lära sig i livet eller testa om både det ena och det andra skaffa nya erfarenheter. Härligt!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina S:

Hej! Åh! Det var ju jag som kommenterade och skrev om den där flaskan! Inte meningen att vara anonym!

Svar: Tack Christina det är lätt gjort att missa :-D Man kan gå in som anonym, då det är lättare för en del, med då skriver man sitt namn i texten istället....
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: