2015-02-25 På söndag den 1 mars kl. 13.00 är det invigningsfest för Karin & Kjell Bergqvists pool. Alla är välkomna!

Nu närmar det sig med stormsteg slutarbetet med Karins & Kjelles pool och simklubb som främst är skapad för att lära de thailändska barnen att simma samt att de även får lite poolskoj med vattenlekar etc.
 
Karin & Kjelles öppna pool på Dolphinområdet
 
På söndag den 1 mars kl. 13.00 är det invigningsfest och alla som vill och får plats i poolen får bada hej vilt. Det kommer att bli en rolig upplevelse att få se glada barn leka och stoja som kanske aldrig sett en pool förut.
 
Polischefen i Huay Yang är mäkta imponerad av Karins & Kjelles generösa initiativ och har spritt informationen i byn samt sett till att översätta givarcertifikatet på thai. Han och hans familj kommer att vara med på invigningsfesten och de kommer att bjuda på glass. Karin & Kjelle bjuder på Coca Cola.
 
Polischefen kommer även att påverka kommunen positivt så även de kanske kan lämna bidrag till att hålla verksamheten i gång. Detta är ett helt fantastiskt projekt som väckts och skapats av Karin & Kjelle!
 
Karin & Kjelle önskar alla välkomna på invigningsfesten den 1 mars kl. 13.00
 
Det kommer att finnas möjligheter att lämna bidrag och få ett certifikat på det av Kjelle om man så vill.
 
När det inte är simlektioner på gång, dvs. under övrig tid är alla andra som vill bada i poolen välkomna, vuxna som barn, oavsett om de är thailändare eller faranger. Kjelle och Karin tycker nämligen det är roligt att deras pool kommer till glädje för dem som inte har någon egen pool att tillgå och poolen ska därmed vara öppen för alla utan urskillnad på om man hör hemma på deras område eller inte.
 
Karin & Kjelle har verkligen ett generöst och öppet hjärta och jag önskar dem lycka till! 
 

 
Ett ytterligare glädjande besked från Kjelle är att han varit i kontakt med Monica, rektor på Svenska Skolan Sanuk i Huay Yang, att de med glädje och gratis upplåter skolans pool vid Orchidvägen för de thailändska barnen och vuxna under den tid de har sin verksamhet där för säsongen. 
 
De gäller helger och eftermiddag 2-3 gånger per vecka när de själva inte nyttjar poolen för skolbarnen. Både Monica och lärarna på skolan är glada över Karins & Kjelles initiativ och vill också vara med och bidra med denna möjlighet.
 
När skolans verksamhet upphör efter skolsäsongen finns det planer på gång med markägaren om att kanske få möjlighet att hyra poolen och då även ha en simklubbsverksamhet där med personal. Därom är dock ingenting klart ännu vad det i så fall skulle kosta och hur det ska organiseras på bästa sätt.  
 
Initiativen duggar tätt nu och det är oerhört positivt och glädjande tycker jag, det finns egentligen inga gränser på välviljan och det är bara att hoppas på att fler bjuder till och öppnar sitt hjärta. 
 

Kommentarer:

1 Titti:

Vi kommer! Är i skrivande stund på /Ibis hotel för vidare transport mot Huay Yang.
Kjelle o Karin är toppen.
Kram Titti som nu kan poolbada.

Svar: Härligt Titti, välkomna hem till HY igen! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Ingvor:

Helt fantastiskt vilken fin gärning Karin och Kjelle gör! Man blir rörd långt ner i hjärteroten.
Vilken fin sammanhållning dessa två bidrar med i hela "vår lilla by". Tack Annika för att du Informerar oss om detta som är hemma i gråa Sverige man blir så glaaad.
Passar på att skicka med ett försent grattis på födelsedagen till Kjelle som fyllde år i måndags.
Kram Ingvor och Kenth

Svar: Tack så mycket Ingvor och Kenth för kommentaren och jag håller verkligen med er till 200 % det är en ära för HY att ha Karin & Kjelle här!.Hoppas att Kjelle ser er grattishälsning :-D Kram till er båda!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Pia:

Härligt!
Tror jag skickar dit Isac att bada när han vill busa o göra "bomben"
Kram på er. Vi ses "snart".

Svar: Javisst är det härligt och Isac är så välkommen att visa barnen hur man gör "bomben"! Kram och det ska bli roligt att ses igen!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anita Nierenbrg:

Jättebra initiativ! Jag var med i söndags när ett gäng thailändska barn, från fiskebyn, fick möjlighet att bada i svenska skolans pool
Det är en fröjd att se vilken glädje detta ger!

Svar: Tack så mycket Anita för din kommentar och visst är det underbart att byns barn äntligen får en chans att också bara i en pool samt lära sig simma. Det finns inget bättre än lyckliga glada barn!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Ann-Britt:

Vilka stora hjärtan dom besitter Karin och Kjelle!
Så fint av dom att komma på detta och infria en möjlighet för alla barn att få bada och även också att lära sig simma.

Kram:)

Svar: Ja det gör de verkligen Ann-Britt och de är ett föredöme här bland faranger när det gäller att göra något behjärtansvärt i HY! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: