2015-02-26 Vilken härlig morgon/förmiddag i Huay Yang

Idag var vi många igen som knallade iväg på långisen och vi hade även med oss vovvarna Enöga och Atlas samt en trevlig hanhund som inte varit med oss tidigare. Vi kan kalla honom Schack. Vovvarna hade roligt och sprang och lekte med varandra.
 
Igår visste Enöga att hon skulle få gå själv med oss och det var tydligen inte lika kul utan vovvesällskap för hon gick bara med lite sävligt en kort stund och vände sedan om hemåt igen.
 
Ulf S tog ett havsdopp sin vana trogen och vi andra Ann, Eva och jag knallade vidare till klippgränsen. Berit vände hemåt vid monumentet då hon var hungrig som en varg och ville hem snabbt och äta. Att försöka förmå kära Berit att äta frukost innan långisen verkar omöjligt :-D  
 
Vid klippgränsen (Kiaberget) brukar vi dröja kvar en stund då det är otroligt vackert där och fridfullt. Vovvarna fick varsin liten tuggpinne av mig och blev glada över det.
 
Än så länge kan vi inte runda hörnan torrskodda utan det kommer dröja minst 2 månader till...
 
Schack, Atlas och Enöga
 
Tyvärr har Atlas drabbats av samma åkomma som Enöga (som bara har ett öga) och hans högra öga är grumligt och jag tror att han mist synen helt på det ögat. Det är så sorgligt men jag kan trösta mig med att han verkar må bra ändå.
 
Hundarna som lever på stranden får in sand och saltvatten i sina ögon och har de otur kan skavet av sanden förstöra ögonen. Veterinären har undersökt Atlas och givit honom ögondroppar så enligt honom lider han inte längre av sin ögonåkomma. Atlas leker fint med Enöga och verkar pigg och glad men är lite reserverad fortfarande mot dem han inte känner.
 
På stranden nedanför NishaVille är det dags för en segelbåtstur för en farang och Warut instruerade honom samt skulle även själv följa med på färden.
 
Warut och en farang ska ut och segla...
 
Dags för sjösättning av segelbåten...
 
Det är ganska långgrunt så de måste ut en bit så rodret inte slår i sandbotten...
 
 
Seglet ska fixas....
 
Dags för Warut att äntra ombord...
 
...och så bär det av...Härligt!
 
Vi lämnade Ulf vid utgångspunkten för långisen och Ann och jag gjorde sällskap med Eva som skulle knalla på stranden hemåt.
 
Vi var alla rörande överens om att vi har det hur bra som helst och lever det ljuva livet samt är lyckligt lottade som har en sådan underbar strand att promenera på. Det var några fler gångare på stranden som säkert tyckte som vi...
 
Tack fina goa vänner för en som vanligt skön långis!

Kommentarer:

1 Berit Knapasjö :

Tack för trevligt sällskap!
Jag stranden är helt ljuvlig.
Efter duschen fick jag äta Tapp wann och Somtam Thai.
Helt underbart!

Svar: Tack själv Berit och vad underbart bra vi har det samt skönt att få veta att du fick en massa god mat i den stackars hungriga magen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 tommy:

spännande

Svar: Tack Tommy för din kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

Hej!
Det ser härligt ut att brja dagen med en promis på det sättet och vilken glädje att de 3 husvilla hundarna får följa med och få lite sällskap och pyssel.
Trevlig helg Birgitta !

Svar: Tack så mycket snälla Birgitta för din kommentar och jag önskar dig detsamma!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Ann-Britt:

Så underbara promenader med sällskap av både tvåbenta och fyrbenta vänner!

Kram:)

Svar: Ja tack det är det verkligen Ann-Britt! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: