2015-01-29 Fortsättning följer på Kjelle och Karins simskolepool...

Nu går det undan och plattsättaren som håller på med Karin och Kjelle Bergqvists pool har nästan kaklat hela poolen.
 
Här går det undan...
 
Det skulle behövas fler pooler i Huay Yang för att erbjuda barnen i Huay Yang möjlighet att lära sig simma. En av idéerna är att försöka förmå ägaren av husen och poolen som nu hyrs ut till Svenska Skolan att när skolan stängs för säsongen låta de thailändska Huay Yangbarnen utnyttja denna pool för att lära sig simma. 
 
Alla har möjlighet att bjuda till för att på något sätt hjälpa våra thailändska Huay Yang barn att simma och lära sig respekt för vatten och hur man gör för att förebygga eller hantera en situation om olyckan skulle vara framme. 
 
Jag har i tidigare blogginslag slängt ut frågan om vi som har pooler i våra respektive områden kan hjälpa till på något sätt. Det är ju flera områden som har pooler som är badbara hela året med rening poolskötsel etc. men att de inte utnyttjas alls under flera månader under året då hus- lägenhetsägarna befinner sig hemma i sitt hemland.
 
Varför kan man då inte öppna sitt hjärta och upplåta sin områdespool någon gång i månaden under kontrollerad form förstås. Dvs. meningen med det hela är att vi på så sätt har möjlighet att hjälpa till med att lära barnen simma och inte bara att stoja och leka i vattnet helt utan kontroll.
 
Det är så många pooler i Huay Yang som endast är till för oss faranger, varav de flesta av hus- eller lägenhetsägarna inte är här under minst 6-7 månader om året. Om man har en fungerande logistik, när det gäller att upplåta respektive pool, lär var och ens områdespool i så fall inte bli särskilt mycket utnyttjad. Men om eller när den blir det har vi gjort en god gärning för Huay Yangs barn och det kan väl aldrig kännas fel som jag upplever det. 
 
Varför inte göra en Kjelle och Karin? 
 

Kommentarer:

1 Kjell Bergqvist:

Hej igen!
Tack för hjälpen o snabba ryck ang. Sanuk skolan.Vore kanon om det funkar. Tänk vilken investering för framtiden om våra barn och thaibarnen började leka och skratta ihop!!!
Vår pool kommer alltid stå öppen för alla barn.
Vi hörs snart igen .
Karin o Kjelle

Svar: Tack själv Kjelle och Karin och visst vore det ett fantastiskt scenarie om det skulle bli så! Det är verkligen ett otroligt generöst och osjälvisk initiativ av er och kommer att bygga broar mellan oss faranger och Thailändarna rent generellt och det gör oss alla bara gott, Hoppas fler börjar tänka i era banor och inte bara på sig själva och sin egen komfort i första hand. Vi är gäster här och har mycket att ge tillbaka för att visa vår tacksamhet att de vill ha oss här.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Det Kjelle och Karin gör för barnen i området är fantastiskt. Vi med bättre förutsättningar borde tänka mer på att dela med oss.
0 grader nyss hemkommen från arbetet.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och jag håller med dig till 200 %! Må så gott i Vintersverige :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 kerstin:

Hej!
Försökt hitta kontaktuppgifter till dig, men har misslyckats.
Jag kanske är lite korkad.
Har du lust att skicka ett mejl till mig så att kan svara?

Mvh
Kerstin
[email protected]

Svar: Hej Kerstin, det finns ingen e-post eller annat till mig via min blogg utan jag skickar ett e-mail till dig så får du kontakt med mig.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: