2015-01-30 Test av mina MC prylar....

I eftermiddags drog vi iväg till Prachuap Khiri Khan för lite ärenden och då testade jag för första gången min nya MC jacka med skydd.
 
Eftersom jackan är uppbyggd av ett kraftigt nät med ett foder av polyester blåste vinden rakt igenom jackan på ett behagligt sätt. Är det svalt när man kör är det bara att ha en jacka över den eller en tunnare långärmad tröja under. Det kändes riktigt bra och jag är mycket nöjd med jackan. 
 
Min nya MC jacka med skydd för axlar, rygg och armbågar samt bröst
 
När jag köpte jackan på 320SP i Bangkok fanns den inte i damstorlek så axelskydden satt inte riktigt där de skulle.men det var lätt fixat, då jag sydde för hand in framaxeln ca 6 cm på vardera sida i jackan, så nu sitter axelskydden där de ska.
 
Nästa test var mina långfingriga skinnhandskar och de är en bra kombination till mina kortfingrade handskar.
 
Skinnhandskar smörjer jag alltid in med läderfett för att de ska hålla bättre mot regn och sol. När vi var i Surat Thani köpte vi ett riktigt bra och förhållandevis dyrt (300 baht) läderfett i en liten glasburk på en skoavdelning i ett varuhus nära vårt hotell My Place.
 
Mina nya fina skinnhandskar från Paddock i Bangkok 
 
Nästa test var USB-kabeln som är kopplad till en hona för att jag ska kunna ladda min Smartphone i hojens "cigarettändaruttag". Denna mobilladdar-sladd köpte vi på Pantip Plaza i Bangkok för 200 baht.
 
USB-kabel med en hona för inkoppling till "cigaretttändaruttaget" i min Forza.
 
Det fungerade utmärkt och under våra MC resor är det bra att alltid kunna ladda mobilen under färd. "Cigarettändaruttaget" är även till för att du ska kunna koppla in en GPS. GPS:en får dock Rulle dona med på sin MC då han är duktig på det.
 
Låst lucka... 
 
...och här inne ryms mer än man kan tro...
 
I hållaren under cigarettändaruttaget kan man lägga mobilen så den skyddas. Som extra skydd har jag lagt en bit skumplast i botten på hållaren och en bit av en gammal Yogamatta i botten på det andra utrymmet ...(jag gillar inte när det kommer skramlande ljud från prylar som ligger löst)
 
USBkabeln är nu inkopplad....
 
....och som extra skydd för min Samsung Smartphone har jag lagd den i en liten röööd mobilväska som jag fått för några år sedan av vännen Tina. Det vara bara att göra ett litet hål i botten på väskan för sladden. Tack snälla Tina! 
 
Det är alltid roligt när de inköp som jag gjort känns lyckade och faktiskt fungerar som jag tänkt.
 
Jag önskar dig en underbar fredag samt trevlig helg!

Kommentarer:

1 GunBritt:

Har du alltid kört motor cykel.Eftersom vi är i samma ålder förstår jag att du fick ditt körkort för tvåhjuliga fordon samtidigt som du fick körkort för bil.
Jag har inte kört tvåhjulng sedan jag var väldigt ung och till jag hamnade i HY för första gången för ca 5 år sedan.Men nu har jag köpt en elmoppe som kan ta mig ca 40 km innan jag behöver ladda.På så vis kan jag förbruka mindre utsäpp här hemma så att jag med gott samvete kan ta flyget ner till er minst en gång per år.




Svar: Tack GunBritt för din kommentar men jag har aldrig kört MC innan vi kom hit till Huay Yang och köpte våra första MC Yamaha 125 cc. Sedan vi flyttade hit för dryga 3 år sedan har jag övat upp mig och nu kör jag min Honda Forza 300 cc med lätthet. MC körkortet fick jag på köpet 1969 när jag tog mitt svenska körkort. Här i Thailand har jag även Thaikörkort då det är ett måste enligt lag om man vistas här mer än 6 månader och har Visa och/eller uppehållstillstånd.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Håkan:

Ja nu är vi här, så få se om vi får se dig på din röda skönhet.
Tyckte nästan jag såg Rulle igår på vår första moppetur...

Svar: Härligt Håkan och välkomna hem till HY! Vi får väl se om du ser en skymt av mig när jag Forzar fram med min rööda i byn :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Håkan:

Får man fråga vilket område ni bor i? Vi bor på suri beach vid Christers....kanon hus. :-)

Svar: Visst får du det Håkan, vi bor på Lotus 1 på Samutvägen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: