2015-06-30 och 2015-07-01 Hemresa från Sverige - Arlanda - Suvarnabhumi - Bangkok och lite synpunkter om "störande ljud"....

Allt gick smidigt och fint på Arlanda och flygresan med Norwegians Dreamliner startade punktligt kl. 14.40. Hela resan var mycket behaglig även med ganska dålig sömn pga inslag av barnskrik med jämna mellanrum från raden bakom oss. Även om det hörs och kan stundtals upplevas som störande har jag lärt mig att koppla bort alla ljud som man inte kan göra något åt och de stackars föräldrarna i detta fall gjorde vad de kunde för att lugna sitt barn. 
 
Jag hade kunnat sätta in öronproppar för att mildra eller stänga ute ljudet men det gjorde jag inte så då får jag egentligen skylla mig själv. Börjar man irritera sig och hetsa upp sig är det kört och att börja hojta åt föräldrarna eller hota med att slänga av de och barnet av planet eller annat är ingen bra idé och gör bara så man själv bli ännu mer stressad och aggressiv.
 
Ett litet barn skriker ju inte för att det är roligt utan för att de upplever obehag av något slag och att då agera monster som vuxen medpassagerare förvärrar ju bara läget och ger de stackars föräldrarna ännu mer obehag. De tycker säkert ändå att det är både pinsamt och jobbigt och kanske mår ännu sämre av att medpassagerarna skruvar sig eller börja agera fientligt och det gagnar ju inte det lilla barnet precis som de försöker hantera/trösta.
 
Jag satt där och tänkte på lilla Adam som också kunde få gråtattacker mitt i natten pga tandsprickning etc. och honom kunde jag ju erbjuda mig att hjälpa till att lugna så Linda och Daniel blev avlastade. Att erbjuda sin hjälp till ett främmande barn eller föräldrar skulle nog inte hjälpa situationen positivt vid den aktuella situationen på planet.
 
Även om en del anser att det borde finnas barnfria zoner på flygplan, hotell, husområden, eller vad man nu anser att det ska vara barnfritt, är ju inte de optimala då även föräldrar med barn måste få resa eller bo någonstans.
 
Jag tycker det är mycket värre när vuxna suputer eller knäppgökar härjar och bråkar och är aggressiva, hotfulla och ställer till det var de än kommer och skrämmer andra stora som små. Då skulle de också förbjudas innan de ens började med sin störningsaktion och vem ska börja med att sortera ut vilka som passar in eller inte i det harmoniska livet så det passar alla då det ändå är subjektivt beroende på vem man själv är och tycker.
 
Livet på jorden går ju ut på att vi alla borde anpassa oss, samsas och har lite överseende och tålamod och det är ju bara att se oss omkring hur det går när folk samt länder i världen över inte kommer överens då man kanske har fel religion, fel sexuell läggning, fel utseende etc. etc. Ett par timmars barnskrik då och då på ett flygplan ter sig plötsligt som en bagatell i det stora livsmönstret tycker jag.
 
Rulle I väntan på att borda planet...
 
Vi ligger hack i häl på Thai Airways som hade starttid 10 minuter före oss...
 
 
Vackra Sverige från ovan mellan molnen...
 
Här susar vi fram ovan molnen med destination Bangkok
 
God morgon Bangkok nu är vi här igen...
 
Suvarnabhumi i Bangkok
 
 
Thai Airways har också landat strax innan oss...
 
Vi var framme i Bangkok strax innan utsatt tid och taxichauffören från Chons Huay Yang Travel stod vid Gate 3 och väntade på oss för att köra de dryga 32 milen hem till Huay Yang. Vi var hemma strax innan kl. 12.00 och det var så mysigt att komma hem till vårt fina hus och trädgård samt träffa områdespersonalen igen samt andra Huay Yangbor. 
 
Kvällsmaten (hämtmat från Maew) avnjöts på altanen med en iskall GT innan maten och rosévin till maten från Taxfreeshopen på Arlanda. Mums!
 
Här i Huay Yang är det ca 33 grader varmt och det har regnat lite till och från under ca 2 veckor så alla växter i vår fina trädgård har frodats och skjutit i höjden. Härligt att vara hemma igen men vi saknar givetvis vår fina familj massor. Man kan inte få allt man vill i livet och det är kanske tur det :-D
 
From i morgon kommer en hel del rapporter via min blogg om vad som hänt i HY och vad som är på gång så håll ögon och öron öppna...
 

Kommentarer:

1 Titti:

Ja det där med barnskrik får man tåla......annars är det bäst att stanna hemma! Lite äldre barn tycker jag man som förälder kan säga till om de blir för stökiga.
Som du säger vuxna högljudda , berusade är betydligt värre.
Senast vi flög hem var det en kvinna som var missnöjd med sitt resesällskap i väntan på att få gå ombord i Bangkok....skrek o gormade o slog han med handväskan! Olustigt.
Som tur var somnade hon på planet såg jag!
Kul med kommande rapporter från byn.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar. Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Isac:

Skönt att allt gick bra! Borta bra men hemma bäst, eller hur!
Kramar från oss till er!!👏😄

Svar: Tack Isac och det är sant som du skriver. Ses snart och stor kram till er båda!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Härligt att resan gick så bra med Norwegian. Vi brukar också vara nöjda med dem. Förstår att ni saknar fina familjen men ni har många härliga minnen från månaden i Sverige. Och ni är ju hemma i HuayYang . Låter skönt med värmen..

Svar: Tack så mycket Eva och det har verkligen varit mysigt! Ha det så bra och om några månader ses vi här hemma i HY. Kram till er båda
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Glömde... Eva Van Ravi

Svar: Tack Eva!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Berit Knapasjö:

Sååå skönt att ni är hemma igen!
Vi ses snart!

Svar: Tack kära vän det ska bli kul att träffas igen! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Välkomna hem till Thailand, får jag säga då! Kloka ord om det där med barnskriken. Jag tänker på samma sätt. Dessutom minns man ju hur otroligt stressad man blev som förälder när barnen var så små och skrek. Jobbigt nog för föräldrarna själva alltså, så det tjänar självklart inget till att klaga. Alla gör ju sitt bästa.

Svar: Tack så mycket Anna för din hälsning samt kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Ulrika:

För mig, som inte känner dig personligen bara genom din blogg, tycker det är härligt att ni är tillbaka i Huay Yang. Det är så kul att följa er! Vi är så sugna på att åka till Huay Yang. Letar semesterboende för två veckor i februari. Kanske vi ses någonstans längst stranden.
Ha det gott och fortsätt skriva om ert ljuvliga liv!
/Ulrika, Örebro

Svar: Tack så mycket Ulrika för din kommentar samt hälsning! Roligt att du följer min blogg och jag är övertygad om att ni hittar ett boende som ni blir nöjda med. Ha det så gott du/ni också och jag ska fortsätta göra allt jag kan för att förgylla min blogg med vår härliga tillvaro här och i Thailand i övrigt :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: