2015-07-03 En vacker grön orm i vårt paradis...

I samband när vi kom hem i onsdags morse och Rulle skulle sätta på gasen på gasbehållaren befann sig en grön trädorm (Golden tree snake) på väggen i närheten av gasbehållaren så Rulle avvaktade lite med att sätta på gasen pga ormen.
 
En grön trädorm (Golden Green Snake) hindrade Rulle från att sätta på gasbehållaren. Den är inte särskilt giftig för människor men kan bitas och det ska man hålla sig undan ifrån då det kan ge svåra infektioner.
 
Tyvärr blev bilden suddig då ormen vajade hit och dit med huvudet för att freda sig,,,
 
När jag gick till baksidan av huset, där vi har gasbehållaren i ett litet "hus" för att kolla vad ormen hade för sig vajade ormen med sitt huvud fram och tillbaka då den förmodligen kände sig hotad så det kändes bäst att lämna den ifred. Ormen vände då och kröp in mellan gasbehållarhuset och väggen och efter senare koll var den borta.
 
Vi bad Gock (en av personalen) om hjälp att kolla lite närmare då han kan hantera ormar på ett bra sätt men ormen fanns inte i närheten efter noggrann koll och har antingen dragit vidare till grannfastigheten eller till annat tryggare ställe. 
 
Jag har inte sett den sedan dess och detta är ju ett normalt inslag här i tropikerna och inget att fundera vidare över. Jag ser mig alltid för när jag plockar med mina utegrejor för trädgården och framför allt i gräset tidigt på morgonen eller i skymningen och går aldrig barfota annat än på våra gångvägar eller altanen där jag ser vad som finns.
 
För en lång tid sedan hade vi en Golden tree snake i vårt sovrum och den var vi tyvärr tvungna att döda med hjälp av Gock då det inte fanns ett vettigare sätt för tillfället att hantera den, t ex att ta den till fånga och släppa ut den.
 
Jag gillar inte att döda ormar i onödan, om det går att hantera på annat sätt, men ibland har nöden ingen lag. I det här fallet valde den att självmant flytta sig till ett för den säkrare ställe och det var ju det bästa för oss alla,
 

Kommentarer:

1 Kicki:

Skönt att den försvann.
Jag är livrädd för ormar, men tack o lov så ser jag dom inte så ofta
varken i Thailand eller här hemma. Kram o ha det gott.

Svar: Tack Kicki det tyckte vi också men jag är inte rädd men har stor respekt för ormar och andra kryp samt djur överhuvudtaget :-D Det är inte ofta som vi träffar på ormar här i Thailand trots att det finns massor :-D Kram och ha det så gott du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Ah! Precis en sådan orm hade vi i vår trädgård för några år sedan. När områdespersonalen skulle locka bort den rymde den in i vår moppe….

Svar: Mmm Christina de gröna "små" rackarna är duktiga på att försvinna och gömma sig men så länge de håller sig utomhus är jag nöjd :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Stina:

Välkomna hem. Ni har haft det underbart i Sverige har jag förstått.

Usch jag gillar verkligen inte ormar även om de inte är giftiga. Jag hade nog inte vågat ta bild så nära... tufft gjort.

Svar: Tack så mycket Stina för din kommentar samt för hälsningen! Så nära ormen som du kanske tror var jag inte utan jag har en zoom på min kamera :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: