2015-07-05 Röjningsarbete i trädgården nästan hela dagen,,,

I natt har det regnat en hel del och under dagen har det varit härligt mulet och runt 29-30 graders temperatur. Perfekt väder för trädgårdsarbete.
 
Om du minns hade jag storröjning av vår jättebuske framför altanen och det har nu gjort resultat. Nya fina friska blad har växt ut och busken är mycket tätare och finare än tidigare. Samma gäller de båda flera meter höga Hibiskusplantorna som hade spensliga långa grenar med några fjuttiga blad men vackra blommor. De klippte jag ner minst en meter vardera och nu har också det gett resultat och de har båda fått tätare och större blad. 
 
Tidigare har jag varit lite feg att klippa ner våra buskar då jag är glad över att de blivit så storväxta och fina, Nu har jag slutat att fega, lytt alla goda råd och då växtkraften är så stor här i tropikerna kommer alla växter igen, som inte är döda förstås och om de trivs där de står. Jag klippte då även ner våra två stora Bouganvilleor rejält och de har fått nya skott som växt nästan 1 meter under vår månatliga frånvaro! 
 
Förtätad buske med nya fina friska blad....
 
Stora fina friska blad istället för små spröda musöron på Hibiskusen....
 
Inga magra spretiga grenar här inte...
 
Den flerfärgade Bouganvillean har växt så det knakar efter min tidigare nedklippning av grenar och ansning...
 
Idag var det dags för röjning och ansning av häcken mellan vårt hus och grannen. Den har jag klippt på sidorna med jämna mellanrum och något på höjden men det var länge sedan som jag rensade den totalt.
 
Det är tre partier med häckplantor (typ Hortensia) och grenverket låg huller om buller som om de varit snötyngda (vilket inte är möjligt här) och det var som att reda ut ett trassligt hår. Alla döda och klena grenar/kvistar togs bort eller klipptes ner kort och jag toppade de långa spretande grenarna rejält. De enda som blev irriterade av mitt rotande var bina men de gjorde mig inget däremot rispade jag armarna när jag var djupt inne i buskage och ser ut som jag varit i kattslagsmål, ha, ha, 
 
Efteråt såg det mycket fräschare ut, lite sol kan tränga ner och få liv i hela buskaget och trots en jättehög med buskskräp syns det knappt att jag ens röjt men nu kommer växtkraften att göra häcken tät och fin med nya friska blad och blommor.
 
Häcken till vänster är nu rensad och nedklippt en bra bit...
 
 
 
En del av dagens skräpskörd...
 
I morgon är det dags för långis på stranden med goa vännen Berit, massage av Nom 1 timme, och därefter blir det storgallring av tomatplantorna i enlighet med goda tips från vännen Christer.
 
Om jag bad vår områdespersonal om hjälp att röja och klippa ner buskage och häckar skulle de givetvis göra det då det ingår i trädgårdsarbetet, men jag tycker det är roligt att göra det själv. De hjälper mig däremot att forsla bort skräpet och med annat som jag inte kan göra själv.
 
Vår områdespersonal på Lotus 1 sköter våra trädgårdar på basnivå (sopning, vattning, gräsklippning, rensning av ogräs och uppluckring av jord, gödsling några gånger om året, borttagning av döda grenar, tuktning etc). Ganska omfattande med andra ord men vill man ha finlir och detaljarbete gjort i sin trädgård kan man man beställa det som en extratjänst och givetvis betala för det utöver den normala kostnaden. Ingen behöver pyssla med sin trädgård om man inte själv vill förstås och nöjer sig med det som ingår i personalens arbete. 
 
För mig är det alltid kul att ha skojiga göromål på agendan för dagen så det blir ingen softardag i morgon (förutom 1 timme i samband med massagen) heller om jag inte ändrar mig förstås när det gäller trädgårdsarbetet :-D 
 
Jag öskar dig en trevlig söndag!

Kommentarer:

1 Anonym:

Vad fint det blev mammi! Pokäe L

Svar: Tack så mycket hjärtat! Pok Äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria :

Fint det blev. Ja du har vart mycket envis trots jag sagt att de mår bättre av att klippas ;) Duktigt! Pok äd

Svar: Jag vet hjärtat men för vissa mammor tar det lite tid innan man kommer till skott :-DD Jag har ju ändå till mitt försvar röjt och klippt innan men inte lika mycket,,,Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: