2015-07-07 Poolen ligger blank som ett nybonat golv.....

Jag kände mig riktigt seg och trött efter dagens strandlångis med goa Berit och jag tvingade mig till att göra mina rygg - och magövningar när jag kom hem. Jag måste helt enkelt komma igång med det för att kroppen ska hålla sig stark och smidig för att förebygga krämpor. I min ålder (snart 64 år) är det extra viktigt att hålla sig i form för att inte stelna i muskler och leder...
 
Nåväl jag var i vart fall duktig och genomförde övningarna och för att suga ut den sista energin från kroppen för dagen blev det också lite gallring av tomatplantorna. Storgallring kan man dock säga då det bara får vara en tomatplanta per kruka enligt vännen Christer samt lite annat pyssel med "tjyvning" och så.
 
Han föreslår också ett vettigt gödsel som heter Guano och det är gjort på fladdermusbajs och det gillar både grönsaker och blommor skarpt. Det finns på Home Pro så det kommer jag att köpa vid första bästa tillfälle.  
 
Efter dessa ansträngningar segade jag mig ut till poolen och det var härligt att sänka min lekamen i vattnet och låta mig omslutas av det skönt ljumma vattnet.
 
Vi är alldeles ensamma på vårt område så den här stora poolen har vi helt för oss själva så här års... 
 
Jag hade gärna delat med mig av poolutrymmet till thaibarnen i begränsad omfattning och under kontroll förstås så ingen olycka händer. Vad roligt det skulle vara i så fall att få vara med och se på när barnen lär sig att simma och sedan kan öva massor på det samt hantera att vara i vatten rent generellt. Men tyvärr är det beslutat av vår styrelse att så inte får ske.
 
Trist tycker jag då det skulle vara en fin gest för barnen i byn. Men är det beslutat så är det och jag kan bara hoppas på att beslutet ändras så småningom när eftertanken kanske mer styrs av hjärtat,  
 
Vackra palmbär...
 
Rulle hade fikat klart så efter mitt sköna vederkvickande bad var det bara att sätta sig till bords, Efter inmundigande av denna lilla måltid återvände energin så pass att jag funderar på att tillbringa resten av dagen i med att sitta i min sköna altanfåtölj och läsa min bok, Det låter mysigt så den goda idén tar jag till mig direkt.
 
Livet är underbart men kort så det gäller att njuta så mycket vi bara kan!
 
Jag önskar dig en skön tisdag! 
 

Kommentera här: