2015-07-23 Skördedags av egenodlad Drakfrukt (gäo mankån)

Idag var det dags att skörda drakfrukten som nu växt klart och är röd och fin. Den får ligga i kylskåpet då jag tycket den är godast att äta kall.
 
Mogen Drakfrukt som nu ska skördas...Mums!
 
Till min lycka och glädje är det äntligen fler drakfrukter på gång, jag har räknat till 8 små embryon hittills å om någon månad eller så blir det ytterligare skörd. Härligt!
 
Drakfruktsembryon för tillväxt...
 
 
Jag önskar dig en mysig torsdag!

Kommentarer:

1 Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Drakfrukt har jag faktiskt inte hört talas om. Så vacker den var. Hur smakar den!

Svar: Tack Anna för din kommentar! Under det röda skalet som man tar bort kommer det fram ett vitt saftigt fruktkött med pyttesmå svarta kärnor som är ätbara. Jag föredrar att äta den kall. Det är specifik ganska naturell smak, vare sig söt eller sur. Lite mjäll i konsistens och saftig. Mycket vitaminrik och nyttig :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anneli:

Hej Annika!
En helt annan sak än dina fina blommor😀.
Jag skulle vilja fråga dig som bor i Huay Yang hela året om det finns vissa ingredienser till brödbak där. Jag saknar alltid bra bröd när jag är i byn och tänkte baka själv. Det jag undrar över är. Grovt rågmjöl. Hela linfrön, jäst, solrosfrön?
Om du vet så vore jag tacksam för svar. Hittade inte din mail så frågan blir lite offentlig 😉.
Mvh Anneli på Orchid 1.

Svar: Hej Annelie och tack för din kommentar! Det finns mjöl för brödbak, hur grovt det är vet jag inte, samt torrjäst här i byn. Vi bakar inte bröd själva, Det finns solrosfrön och säkert andra frön också. Thailändarna äter inte bröd som vi faranger gör. Vill man ha fler mjölsorter eller annat att välja på kan man få tag på det i Hua Hin på tex Villa Market där de har stort sortiment i västerländska varor, Det är speciellt riktat utbud till faranger. Jag kan kasta ut frågan till mina bloggläsare så kan de svara via kommentarsfältet alternativt ställ din fråga via Facebook via gruppen Huay Yang vårt paradis.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: