2015-07-25 Tur och retur på MC via landsvägen till Dan Singh Khons Handelsplats

Birgitta är så förtjust i att åka MC så på partyt igår bestämde vi att hon skulle få vara  spätta på min MC till Dan Singh Khon´s Handelsplats idag.
 
För att Birgitta skulle hinna njuta av MC-färden i vacker natur valde vi landsvägen och hon var avslappnad, följsam och duktig.
 
Vi kollade runt lite på handelsplatsen och köpte bl.a 2 kg gula fina mangos á 30 baht/kg och samt besökte torkad-frukt-affärsparet Gkä och Dehdome för att köpa torkad ananas och Rulles favorittvålar av bla sandelträ.
 
Mot Dan Singh Khons Handelsplats. De har gjutit tjocka betongväggar för att förstärka jordväggarna samt breddad vägen för fotgängarna m fl,
 
Den här gamla klassiska gamla vattenpumpen påminner om en likadan som vi hade på ett landställe i min barndom.
 
Det blev ett kort besök då det var varmt som attan, det vill säga som vanligt där, och ingen av oss var egentligen där för att shoppa en massa utan bara för att få en mysig liten utflykt, främst för Birgittas skull.
 
När vi kände oss nöjda vände vi hemåt igen. Rulle tog en avstickare själv till Prachuap Khiri Khan för några ärenden och Birgitta och jag tog landsvägen hem igen.
 
Birgitta är fortfarande lika förtjust i att åka MC så det bådar gott för hemresan...
 
Birgitta och jag tog det lugnt på vägen hem och stannade till för att kolla in ett av många gummiträdsplantage utefter vägen. Birgitta har inte sett det på nära håll tidigare så det blev en extra bonus för hennes del.
 
Gummiträdsplantage
 
Kopp som samlar upp gummimassan
 
 
Här ligger lite stelnad gummimassa
 
Tack snälla goa Birgitta för sällskapet och för en trevlig MC-tur!
 
Jag önskar er alla ett ovanligt mysig lördag!

Kommentarer:

1 Birgitta Bodin:

Ja, det har varit en ovanligt mysig lördag med åktur på din härliga MC och Rulle och ditt sällskap.
Många fina bilder från åkturen är roligt att se.
Tusen tack!

Svar: Tusen tack själv Birgitta och det var roligt att göra denna lilla MC tripp med dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta Bodin:

Vi hade verkligen en härlig MC-tur idag i det vackra Thailändska landskapen. Jag njöt av den svalkande vinden och de vackra vyerna och ditt lugna och säkra körsätt....Återigen tack goa, hyggliga, humoristiska Annika.

Svar: Tack så mycket själv Birgitta som var så duktig som spätta och vad roligt att du uppskattade MC-turen! Det får vi göra om när du kommer hem till HY nästa gång :-D Kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Ann-Britt:

Så roligt att följa dig här på din härliga blogg!

Här har vi oväder idag och det ska fortsätta några dagar! Regnar och det är bara 12 grader! Blir inte så långa promenader med hundarna. Dom vill vända tillbaka hem nästan på en gång!

Önskar dig en skön helg i paradiset!
Kram<3



Svar: Tack så mycket Ann-Britt för din kommentar och trist med oväder. Det har inte varit så kul sommar i år i Sverige med mycket regn samt kallt för årstiden. Hoppas det vänder innan sommaren är slut. Trevlig söndag önskar jag er båda! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Birgitta S:

Hej!
trevlig tripp ni hade och 2kg Mango för 30 Bath!Kan säga att kvällens konsert på sjöhistoriska med Roxette var en rejäl blöt tillställning men på fel sätt! Kranen öppen från 18-23 suck vi var rustade med regnkläder o paraplyer men det hjälpte knappt men konserenvar bra för övrigt.Nu har vi tinat o druckit te. Imorgon blir det landet igen utan dator.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och 30 baht per kg är mycket billigt för gula mangos. Tråkigt att Roxettekonserten stördes av ihållande regn men skönt att den var bra ändå, Ha det så bra och trevlig söndag samt en mysig vistelse på ert landställe,
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: