2015-07-26 Motorcykelhjälmar som inte har transparent visir är olagliga i Thailand...

PHUKET: Senaste heta diskussionen i sociala medier har fått polisen på Phuket att bekräfta att det är olagligt för motorcykelförare att bära hjälm med tonat visir i Thailand. 
 
Här nedan kan du läsa av mig utvalda axplock, översatta till svenska, från artikeln: 
 
"Det finns tre typer av hjälmar i Thailand: Utan visir, halvt visir och ett som är heltäckande.
 
Varje motorcykelförare måste använda hjälm som uppfyller den thailändska industristandarden. Importerade hjälmar är tillåtna men har hjälmen ett tonat visir är det olagligt i Thailand, även om det uppfyller internationella säkerhetsnormer. 
 
Polisen ska kunna se motorcykelförarens ansikte. Hjälmar med tonade visir används sannolikt av personer som utför eller har utfört ett brott och polisen kan inte identifiera ansiktet på den misstänkte, om han eller hon bär en hjälm med tonat visir.
 
Alla borde bära en hjälm för att skydda deras liv. De flesta motorcyklister som dör i trafikolyckor bär inte hjälm.
 
Om den som stoppas av polisen bär en hjälm med ett tonat visir - eller som ertappas med att köra utan att fästa hakremmen alternativt inte bär hjälm alls kan få böta upp till 500 baht.
 
De butiker som säljer hjälmar, som inte uppfyller den thailändska Industrial Standarden, kan få sina hjälmar beslagtagna. Säljarna kommer först att ombedas att ta bort de hjälmar som inte uppfyller normerna. Om butiken ertappas flera gånger för samma brott, kommer de att ta alla hjälmarna."
 
Här är artikeln i sin helhet:
 
http://www.phuketgazette.net/phuket-news/Phuket-police-confirm-tinted-helmets-illegal/61400#ad-image-0 
 
Tinted helmets, or helmets that are not transparent, are illegal in Thailand, police have confirmed. Photo: Chutharat Plerin
 
There are three types of helmets: open face, half face and full face. Police must be able to see a motorist�s face at all times. Photo: Chutharat Plerin
 
En information som är viktig att känna till tycker jag om vi vill följa den thailändska lagen så mycket det bara går.

Kommentera här: