2015-07-28 En helt vanlig tisdag i Huay Yang...

Ingen orm i sikte som tagit sig in i vårt hus i natt, så vitt vi vet, så det blev en som vanligt lugn skön morgon utan ormjakt och stök.
 
Igår fick vi en rejäl skur på eftermiddagen och det behövdes verkligen för all växtlighet samt för att fylla på vattendepåerna. Temperaturen sjönk drastiskt från 35 grader till 29 och det kändes skönt med lite svalka.
 
Idag har det varit småmulet nästan hela dagen och det är härligt att gå på strandlångisarna när inte solen brassar på för fullt. Idag hade Berit och jag 8-9 hundar med oss under långisen och de lekte och hade skoj med varandra ömsom gjorde upp sinsemellan med morrande och skrikande.
 
De där uppgörelserna eller småbråken till och från är det enda som stör friden något fast det är ett naturligt sätt för hundarna när det gäller att hålla koll på rangordningen.
 
Jag tycker inte om när hundar bråkar, jag gillar inte andra bråk eller slagsmål heller förstås, men just när det gäller hundar skär det i mitt hjärta att se när de ligger där omkullvälta och skriker för sitt liv även om det sällan uppstår blodvite eller andra skador.
 
Resten av dagen kommer jag bara att softa och njuta av friden på vårt område där vi fortfarande är helt ensamma förutom områdespersonalen förstås. När högsäsongen kommer fylls husen ett efter ett och det blir liv och rörelse, fart och fläkt i hela Huay Yang så det gäller för oss att passa på att njuta av den lugna tillvaro som är just nu.
 
Ett kul inslag i det lugna vardagslivet är när våra vänner kommer hem till sina respektive hus eller lägenheter här i Huay Yang, framför allt få möjlighet att träffa dem igen...
 
Vackra guldgula blommor från vår trädgård...
 
Jag önskar dig den bästa tisdagen och var rädd om dig samt ta vara på det goda i livet så mycket du bara kan! 
 

Kommentarer:

1 Tina:

Det är så roligt att läsa din blogg! Tack för dina mysiga och läsvärda inlägg!
Vi längtar tills vi kommer ner i december! Om du har lust får du gärna göra ett inlägg Huay Yang för förstagångsbesökare (läs dummies) :-)
Vad kan man handla i HY vad behöver man åka till PKK för? Finns det något man bör ta med sig från Sverige som du rekommenderar? Vad finns det för något att göra, hur tar man sig runt lite längre om man bara har saleng...taxi...buss? Finns det några dagsutflykter du rekommenderar osv.
Detta är 17:e gången vi är i Thailand så vi är inte helt noviser, men tips är alltid välkommet.

Svar: Tack så mycket Tina för din kommentar samt förslag på tips! Jag ska fundera på det tips du föreslår och så får vi se om jag kan komma på något vettigt. Söker du/ni något specifikt idag kan du hitta en hel del av detta i mina respektive kategorier, när det gäller dagsutflykter t ex. Tack för att du läser min blogg och jag förstår att ni längtar hit!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Carina Botanica:

Hej Annika! Vill återigen tacka för en bra blogg, och även tacka för välkomnandet till Huay Yang. Vi kommer trivas i detta paradis, längtar till november så vi kan flytta in! Vi syns då!

Svar: Hej Carina och tack själv för att du gillar min blogg! Jag är övertygad om att ni kommer att stortrivas här i vårt paradis HY och förstår att ni längtar hem till ert nya fina hus här. Syns i november, tills dess ha det så bra i Sverige:-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: