2015-07-30 Nyfiken på Villa Botanica i Huay Yang...

Sist som jag var och besökte Villa Botanica var 2011-12-06 och det har verkligen blivit lummigt och fint där så man knappt ser husen för all grönska. Det finns 22 villor och ett tvåvåningshus med 16 lägenheter som ligger inbäddade i den lummiga grönskan. Namnet Villa Botanica passar därmed suveränt bra här.
 
Området ligger på Samutvägen mellan järnvägsspåret och motorvägen ca 1,5 km från havet. Området ägs av Wiphanai Fastigheter. 
 
http://www.wiphanai.se/index.php/omraden/botanica
 
Området har en pool som är 20 meter lång och det ganska stora poolområdet ligger vackert i grönskan lite för sig själv bakom receptionen, där det även finns ett litet gym. För tillfället är poolen under renovering då de byter ut de tidigare mosaikbitarna till vanliga kakelplattor i stället. Mosaikbitarna lossnade vartefter och det är därför vettigare med kakelplattor.
 
I huset bakom muren bor trevliga Maggie och Sven och jag kunde passa på att önska dem trevlig resa då de lämnar Huay Yang i morgon. 
 
I denna lummiga grönska ser man knappt villorna som ligger på rad,,,
 
 
Lägenheterna..
 
 
Innanför denna grönskande oas finns poolområdet med en 20 meter lång pool
 
De vänner och bekanta som vi känner här på Botanica trivs utmärkt här och det kan jag förstå. Tack för besöket! 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Ser ju jättetrevligt ut!
Pia

Svar: Ja Pia det tycker jag också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Helen Nilsson:

Det är här vi bor när vi är i Huay Yang!!! =)
Vi älskar Huay Yang och Villa Botanica. Det är ganska skönt med lugnet efter en dag på stranden med vågbrus och sand.
Gymmet använder vi flitigt och personalen på området är underbara.
Vi kommer ner i mars nästa år, och då tänkte jag följa med på en av långisarna tänkte jag.
Ha det så gott i underbara Huay Yang!

Svar: Tack så mycket Helen för din kommentar och jag tycker ni har ett mycket fint område så jag förstår att ni trivs där :-D Härligt att du vill hänga på på våra långisar, du är så välkommen men då går vi i byn då stranden är lite för ojämn och smal på förmiddagen. Ha det så gott ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Malin:

Hej Annika!
Jag är en trogen läsare av din blogg men är dålig på att kommentera dina inlägg som alltid är mycket läsvärda. Du håller mig uppdaterad om vad som sker i byn, både när jag läser den hemifrån Sverige och ibland även när jag själv befinner mig i byn!.
Vi trivs jätte bra i vårt hus på VB och precis som du nämner så får man känslan av en botanisk trädgård så fort man kommer hit.
Ha det bra!
Malin


Svar: Hej Malin och vad glad jag blir att du nu tagit dig tid att lämna en kommentar samt att du gillar min blogg! Jag förstår att du trivs på ert område för jag gillar ju när det är mycket grönska. Vi har ju vår egen botaniska trädgård runt vårt hus och jag stortrivs med det :-D Ha det så bra du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: