2015-03-03 Nu är Karin & Kjelles simklubb igång...

Efter långisen idag besökte jag Karin & Kjelle då jag fått besked från dem att deras simklubbsansvarige Took skulle börja med att lära sig simma. Självklart vill jag då vara på plats och se hur det gick till.
 
Payu, proffsimläraren från Chiang Mai, kommer först i morgon kväll, och det är han som ska lära upp de blivande simlärarna i Huay Yang. För att ändå starta så smått fick Took lite vägledning av Eva för att Took skulle få känna på lite hur man gör för att simma. 
 
Eva har också ett mycket gott hjärta. Hon får nämligen massage av Sompon på Mellanvägen, i längan till vänster om Rangen, och har därigenom fått reda på att Sompon inte på grund av sitt arbete inte tagit sig tid att ta sig till havet på sex år. För att Sompon nu skulle få möjlighet att få lite ledigt och tex bada i poolen, som hon gärna ville, betalade Eva Sompon för en timmes massage, utan att bli masserad, och skjutsade istället ner henne till Karin & Kjelles pool för att hon skulle få sitt efterlängtade bad. Vilken fin och generös gest av Eva tycker jag!
 
Vi trodde inte att Sompon kunde simma utan bara ville bada men efter att hon gått ner i poolen slängde hon sig ut i vattnet och började crawla på thaivis till andra sidan poolkanten hur lätt som helst. Vi stor där häpna allihopa och bara gapade av förvåning!
 
Sompon berättade att som barn fick hon lära sig att ta sig fram i vattnet då hennes föräldrar helt enkelt slängde i henne och hennes syskon i floden Chao Praya för att de skulle lära sig att "simma" ifall att de ramlade i vattnet. Kanske inte så pedagogiskt och klokt men Sompon lärde sig på så sätt att ta sig fram i vattnet utan att sjunka. 
 
En glad Sompon som äntligen fick tid att bada och simma...
 
 
 
Efter en stund kom Nöng dit och ville också bada och hon crawlade sig också fram på thaivis hur lätt som helst. 
 
 
En nöjd Nöng med en fin hatt i badet...
 
Nöng och Sompon
 
 
Took som fick väg lite vägledning av Eva lärde sig snabbt och crawlade sig också fram till andra sidan och var mycket stolt över sin bedrift. 
 
En glad och nöjd Took samt Eva
 
Took och Eva...
 
 
Eva visar Took hur man kan flyta på vattenytan...
 
 
Det finns fler som har goda hjärtan och en farangmamma med sitt lilla dotter lämnade en flytring för småbarn som de kan använda i poolen...
 
Flytetyg för småbarn
 
Marita och Peter har lämnat en stor plastlåda med handdukar och flytetyg... 
 
 
 
Anita & Otto som bor på Villa Varee och deras vänner Margona & Börje kom dit för att lämna pengabidrag till Karin & Kjelle och fick varsitt certifikat för det.
 
Anita berättar att hon känner sitt hjärtas ansvar att på detta sätt visa sin tacksamhet för Huay Yangs bybefolkning som tar emot oss faranger på ett så gästvänligt sätt.
 
Anita & Otto samt Kjelle som skriver ut certifikat på pengagåvan 
 
Börje & Margona som också fått sitt certifikat
 
Karin & Kjelle har varit i Hua Hin och köpt badkläder i varierande storlekar och utseende för att användas i poolen men skulle någon nu vilja bada i sina jeans tex lägger de inga värderingar i det utan det är helt ok. Ingen ska behandlas annorlunda eller avvisas för att de inte vill eller vågar klä av sig och bada i vanliga badkläder.
 
Fina badkläder för dem som vill låna...i bakgrunden områdeshunden Lucky som håller ordning på katter, ormar, råttor etc som därmed har minimerats på området. 
 
Rulles och mitt bidrag till simklubben är sex tunna saronger från Pop Shop som man kan använda till att dels skyla sig dels torka sig med. De torkar snabbt och är därmed praktiska. När Bon på PoP Shop fick höra att sarongerna var till Karin & Kjelles simklubb fick jag rabatt på priset då han tyckte att inköpet var för en god sak...
 
Bon har därmed också ett mycket gott hjärta och PoP Shop har jag noterat att de i övrigt är mycket välvilligt inställda på att bidra med gåvor etc i samband med välgörenhet. 
 
Sex vackra saronger från Rulle och mig i gåva till Karin & Kjelles simklubb.
 
Under tiden som jag var där kom det några thailändska kvinnor och anmälde att de var villiga att lära sig simma men de skulle vänta tills simläraren från Chiang Mai kom.
 
Nu är simklubben verkligen igång och det är fantastiskt att få uppleva glädjen och positiviteten runt det här och den välvilja och generositet som fler och fler faranger visar för bybornas väl.
 
 

Kommentarer:

1 [email protected] :

Vad roligt!😊

Svar: Tack Alemm för din kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti:

Åh vad kul att det är igång.
Tjusiga damer i poolen.
Pop-shop gillas, de är så trevliga och hjälpsamma.
Fin kisse har de också!
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar och visst är det toppen att simklubben kommit igång! Jag gillar också PoP Shop och har alltid blivit trevligt bemött och fått bra service :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Marie-Anne Holm:

Det här kommer att bli alldeles fantastiskt för väldigt många! Underbart!

Svar: Ja det tror jag också Marie-Anne och visst är det underbart!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 FrUllan:

Vilket fantastiskt initiativ - och så många som blir involverade på ett eller annat sätt.
Jättekul!

Svar: Tack Ulla för din kommentar och det är verkligen ett fantastiskt initiativ som gagnnar Huay Yang på ett positivt sätt!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: