2015-03-16 Dag 8, mot Ipoh. Dagsetapp 24 mil

Frukost igen på det lilla familjära kineshaket så Rulle och jag fick en mycket god frukost samt det goda kaffet och nu står vi oss i några timmar...
 
Mysigt frukostställe mitt emot vårt hotell
 
 
 
Vi lämnade Penang och tog först vägen söderut för att se lite mer av ön Penang innan vi körde över den södra bron till fastlandet. Denna bro är 2,3 mil och våra MC fick åka i en fil endast avsedd för MC. Bron är mycket vacker tycker jag och det var kul att åka över den med min Forza.
 
Fina slingriga bergsvägar har vi bjudits på under färden på Penang. Penang är ingen typisk ö för badturister utan mest för dem som har kulturellt intresse. Det finns en och annan liten sandstrand men de är få.
 
Häftigt, en bro om 2,3 mil lång som leder till fastlandet...
 
 
En egen fil för alla motorcyklister...
 
Bye, bye Penang och det är George Town som syns på håll
 
 
Färden ska gå till Ipoh
 
 
På tankställena får man i regel tanka själv och har man inget betalkort måste man betala med kontanter innan man kan tanka. Betalar man mer än det kostar får man pengar tillbaka förstås. I Malaysia är bensinen billig, och de har lägst 95 oktan som kostar ca 1,95 ringgit per liter. De har ju egen olja och kan därför ha så billig bensin. Den billiga bränslekostnaden medför att det är billigt att köra i Malaysia och bilparken är mycket stor från pyttesmå bilar till stora suvar.
 
Trafiken är mer hänsynslös än i Thailand, även om man tycker att de hetsar i Thailand så är det ännu värre i Malaysia. Det är dock lite bättre ordning på medtrafikanterna i Malaysia, jämförelsevis med Thailand, då de sällan kör i fel riktning på vägrenen vilket är mycket vanligt förekommnde inslag i Thailand fast det inte är tillåtet. 
 
Här betalar man för bensinen i förskott, ett bra sätt som förebygger bensintjuvar...
 
Lunchdags och det finns alltid mer eller mindre tillgång till dessa små luncställen då de har färdilagad mat och man väljer det man själv vill ha och även hur stor eller liten portion man vill ha och betalar utifrån det.
 
Vi var framme i Ipoh tidigt på eftermiddagen och tog in på De Botani Hotel strax utanför staden Ipoh. Rummet var fönsterlöst, men det är helt ok då vi slipper höra trafikdånet från trafikleden en bit utanför hotellet och rummet kostade bara 78 ringgit. Ett fräscht litet rum men om vi inte ville ha det fönsterlösa rummet kunde de erbjuda ett annat med fönster men som då skulle kosta lite mer. Vi gillade det fönsterlösa rummet så det fick det bli. 
 
Våra MC fick vi ha i hotellets garage och under natten låste de in dem där. 
 
 
 
Vi åt kvällsmat på ett Foodcenter strax i närheten och där kunde vi dessutom få köpa öl.
 
För att göra Thaikökskvinnan glad beställde vi denna gång Grappao Gai Kai dao och det var mycket gott. Annars äter vi helst den inhemska Malaysiska maten då vi tycker det är roligt att prova och äta den mat som de själva äter och kan tillaga på bästa sätt. Ska vi resa i olika länder vill vi även ha den kulinariska upplevelsen och inte bara sträva efter att hitta tex svensk mat bara för att vi är svenskar. Nej, det är inget som passar oss.
 
Rulle väntar på mat och dryck 
 
Ikväll tycker vi att vi gjort oss förtjänta av varsin stor flaska med Tigeröl :-D
 
Rulle tyckte det var en bra idé...
 
 
Under kvällens lopp kom det fler och efter matgäster då dessa Foodcenter är populära eftersom du kan kolla vad var och en som har sitt lilla kök kan erbjuda och det är dessutom billigt att äta där för gemene man.
 
Vi stannar här i morgon också då det blir ett par grottutflykter en kort bit från hotellet och vi kommer att åka tillsammans på Rulles hoj.
 
Livet är på topp för kropp och knopp!
 
 

Kommentarer:

1 Christina S:

Så häftigt med den jättelånga bron. 23 km! Otroligt!

Svar: Ja den bron skulle du verkligen gilla att köra över tror jag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: