2015-03-22 Dag 14 mot Alor Setar. Dagsetapp 46 mil

Vi kom iväg hyfsat tidigt och vi började med lite landsvägskörning innan vi kom ut på motorvägen och där brände vi på då vi hade en lång körning framför oss.
 
Vi lyckades och efter lunchstopp och bensträckarpauser var vi framme i Alor Setar vid 14.45 tiden. Denna gång tog vi in på hotel North Edge för 60 ringgit. Det låg lite avsides och lugnt från citykärnan men med gångavstånd till "vårt" Foodcenter och det stora varuhuset där de har det mesta.
 
Det är en ung lång och gänglig kineskille som driver detta hotell själv. Det liknar mer ett motell och hans gäster är mest bilburna kineser som är på affärsresa.
 
Vi fick ha våra MC under tak vid ingången till hotellet och det var ett mysigt litet hotell. Efter den här långa resan på motorvägen, där vi kämpat tappert, var vi riktigt sugna på en kall öl och frågade den unge ägaren om han hade öl att sälja. Det hade han och tog fram två flaskor Belgiskt öl från kylen. Jisses så gott det var!
 
 
 
Rulle smörjer kedjan på sin hoj
 
Vi knallade iväg till Foodcentret som vi vet har bra mat och där festade vi loss med varsin Tigeröl till maten.
 
"Vårt" Foodcenter som vi har gångavstånd till från hotellet och här åt vi när vi var här på resan söderut och Alor Setar var den första staden vi kom till efter gränspassagen.
 
 
Detta utkikstorn var Rulle uppe i när vi var här förra gången...
 
 
I den här lilla parken för barn kan de även köra bil...
 
Söt liten flicka som verkar mycket koncentrerad...
 
..och även den lilla grabben...
 
 
På vägen tillbaka till hotellet besökte vi varuhuset för att köpa yoghurt till frukosten i morgon samt varsin liten chokladbakelse till efterrätt på rummet.
 
Här är avdelningen där man bl.a kan köpa öl men det gjorde vi inte denna gång...
 
Vackert kvällsljus över utkikstornet...
 
Vi fick stoppa in vår inköpta yoghurt i hotellets kyl och det var mycket vänligt.
 
Den lilla chokladbakelsen var mycket god men det dröjde inte länge innan vi slocknade av trötthet. Det har varit en lång körning på motorvägen och bara det är en lite större anspänning i den hetsiga trafiken.
 
Tack för idag och imorgon kör vi över gränsen till Thailand! 
 

Kommentarer:

1 Anton:

borta bra, men hemma bäst??

Svar: Ja så är det Anton :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: