2015-03-23 Dag 15, mot gränspassagen Wang Prachan till Thailand och Trang samt Sikao. Dagsetapp 32 mil

Yoghurtfrukosten smakade bra och sedan bar det av mot gränsstationen Wang Prachan i Thailand ca 9 mil. Strax efter Kangar stannade vi på ett litet matställe för att dricka kaffe. De var så trevliga mot oss och frågade en massa var vi kom ifrån, vart vi skulle etc. Vi fick vårt kaffe som Rulle är galen i men det blev ett lite missförstånd. Jag vill ha svart kaffe utan socker och mjölk och Rulle vill ha sitt kaffe med lite socker och mjölk.
 
Vi blev serverade 2 kaffe med både mjölk och socker men det gjorde inget för Rulle blev glad över att få två koppar kaffe. Jag gjorde en ny beställning och fick mitt svarta kaffe.
 
När vi såg den färdiga maten som hon hade i grytorna blev vi plötsligt hungriga och det var lika bra att passa på att äta fast klockan bara var strax innan 11. Rulle passade på att beställa sin tredje kopp med kaffe och gick in i köket för att se hur hon fixade det goda kaffet. 
 
De fyller på kaffe i en sil och häller över hett vatten, doppar silen några gånger i koppen och häller sedan på mer hett vatten. Vill man ha mjölk i kaffet häller de på kondenserad mjölk i botten på koppen innan denna procedur. Den vänliga kvinnan gav Rulle en påse med kaffe som gåva så han kan göra sitt kaffe själv på detta sätt. 
 
Det erfarenhet vi fått av Malaysia är att befolkningen är generellt mycket trevliga och vänliga samt tillmötesgående mot oss. De ställer frågor och är intresserade av var vi kommer ifrån, vart vi ska etc. Det är likadant i Thailand så det måste vara ett asiatiskt beteende. Det är lätt att bli glad i dessa fantastiska länder!
 
Mitt favoritkaffe, starkt och svart som natten utan tillsatser av socker eller mjölk, det är riktigt gott kaffe det!
 
Rulles favoritkaffe med mjölk och lite sockeer
 
Riktigt god mat blev det också!
 
Den vänliga kvinna som ägde stället
 
Rulle ser nöjd ut, nu är han inne på sin tredje kopp kaffe...
 
Manne till vänster hade också något att göra med det lilla matstället men var 88 år och mycket pigg och pratsam...
 
Vi betalade 10 ringgit ca 80 baht för 2 rejäla maträtter med kyckling och ris samt grönsaker och 4 koppar kaffe, det är oerhört billigt!
 
Vi vinkade glatt åt varandra när vi gav oss av mot gränsen och jag blir nästan tårögd av att få möjlighet att träffa så otroligt vänliga människor som visar så stor generositet mot oss trots att det säkert själva inte har det så fett.
 
Mot Wang Kelian som är gränsstationen i Malaysia
 
 
Inga problem i passkontollen och vi återlämnade utförselpappret för våra hojar till kontoret för utförsel av bilar etc.från Thailand. Nu är vi hemma i Thailand igen och tack snälla Malaysia för en trevlig vistelse i ert fina vackra land!
 
Vi åkte vidare mot Trang och sedan ner till Sikao som ligger vid havet. Trafikmässigt upplevde både Rulle och jag att det är en märkbar skillnad på de thailändska och malaysiska bilförarna och thailändare är mycket mer hänsynsfulla, jämförelsevis, och kan faktiskt lätta på bromsen och/eller släppa fram oss om vi hamnar lite tokigt till. De ser att Rulle och jag hör ihop med våra hojar och ser till att vi inte hamnar från varandra. I Malaysia hade de inte sådan koll utan öste bara på.
 
Tänk att så vänliga människor kan förvandlas till egoistiska monster bakom ratten i trafiken och gör allt för att inte deras framfart ska störas. Märkligt!
 
I Sikao tog vi in på Pakmeng Resort och fick den lilla bungalowen som låg närmast parkeringen. Från huset kunde vi också få lite havsutsikt. 1 300 baht kostade bungalowen exklusive frukost.
 
 
Pakmeng Resort
 
Vår lilla bungalow
 
Vi tog en sväng ner mot stranden som låg på andra sidan den lilla vägen och det var verkligen lågvatten.
 
Jag gillar den lustiga formen på öarna som är så typiskt i denna landsända..
 
 
 
 
Jag kollade med vår resort om de hade någon restaurang och de hade de men jag tyckte att maten var lite väl dyr för typiska enkla thairätter samt att de skulle ha 140 baht för en stor Changöl. Det är alldeles för mycket på en så enkel resort tycker jag.
 
Rulle höll med mig så vi hoppade upp på hans hoj och åkte ca 1,5 km tillbaka efter stranden och där fanns en restaurang med humana priser samt att de tog 60 baht för en stor Changöl, vilken prisskillnad! Dessutom hade de bord och stolar på stranden där vi fick sitta om vi ville och äta. 
 
Vi tyckte vi gjort ett bra val och att sitta där med fötterna i sanden och äta och dricka gott samtidigt beskåda solnedgången är obetalbart.
 
 
Detta är vår första Changöl sedan vi lämnade Thailand och det var därmed extra gott! Snart kommer maten...
 
Ännu en dag på vår resa är snart slut men det känns faktiskt skönt att var hemma i Thailand igen!
 
Vi skulle behöva en liten paus i körande och verkligen vila ordentligt men på det här stället kändes det inte riktigt okey för mig att stanna så vi beslöt att hitta ett bättre ställe i närheten av Krabi så vi far vidare i morgon. 
 
 

Kommentarer:

1 Christina S:

Vilka underbara bilder! Härliga vyer!
Intressant iakttagelse att det skiljer så mycket i trafiken mellan Thailand och Malaysia, länderna ligger ju intill varandra!
Och så långt ni körde varje dag! Ni måste ha varit ganska slut varje kväll.

Svar: Tack så hjärtligt snälla Christina och båda länderna jobbar för att öka trafikkunskapen och därmed säkerheten. Det var inte såååå långa etapper så vi hade gott om tid att se oss om under resans gång och vi kom alltid fram till målet tidigt för en tillräckligt lång relax inför nästa dag :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: