2015-05-16 Röjardags i vår trädgård...

Det växer ju så det knakar här i tropikerna och busken framför vår altan ha blivit väl yvig och vildväxt och behöver tuktas rejält samt även de båda Hibiskusbuskarna har skjutit i höjden ( dryga 3 meter) och behöver tuktas och kortas. 
 
Det är gräsklippning på gång på vårt område nu så jag väntade tills de var klara med vår tomt innan jag satte igång med arbetet.
 
Ned har satt fast ett paraply på gräsklipparen för att slippa solen, smart!
 
De enda som inte gillade att jag gav mig på busken och hjärtlöst knipsade av grenarna med de stora blommorna, var bina. De surrade runt mig irriterat men stack mig inte eller så utan var bara allmänt sura över mitt tilltag.
 
Här har tuktats med besked...
 
Det blev en rejäl rensning och det är skönt att få det gjort innan vi åker till Sverige. När vi kommer hem igen den 1 juli har buskarna återhämtat sig och blivit fina och täta i stället för långa blommande spröt. 
 
Hibiskusbuskarna kortades med minst 1 meter... 
 
Oväder på gång eller inte?
 
Över Burmabergen mullrade det rejält från åskan och himlen var blygrå och molnen närmade sig oss sakta men säkert. Personalen var i full gång med att vattna på området och jag visade dem himlen och sa att det kanske blir regn. De bara skrattade och fortsatte att vattna för de kände säkert på sig att vi inte skulle få något regn. De hade rätt, det blev inget regn som kunde ta över vattningen utan regnet föll ner någon annanstans i närheten istället. 
 
Ikväll får vi trevligt sällskap av Bengt A vid kvällsmaten på Raplom för om ett par dagar lämnar han också Huay Yang för att åka hem till Sverige. Nu är vi inte många faranger kvar här i Huay Yang... 
 
Jag önskar dig en skön lördag!
 
 
 

Kommentarer:

1 Robex Lundgren:

fint

Svar: Tack Robex!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Skrattar lite här nu är jag ute på landet första gången för mig i år man o barn har varit ute tidigare o fixat men idag röjde jag sly runt verandan kan säga att det var inte lika mkt växtlighet eller av samma sort som hos dig Annika. Hos dig var det och blir så mycket vackrare med alla färger.
Hälsningar Birgitta S +5 Skärgården

Svar: Tack Birgitta för din kommentar och visst är det skillnad mellan våra klimat. På en vecka har en del växter här vuxit flera dm. Här finns det alltid någon växt som blommar :-D Ska bli roligt att komma hem till Sverige och se den skira grönskan i juni. Det är alltid något speciellt fint med det också :-D. Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Maria :

Bra att du rensade den stora :) ser fint ut! Akta dig för bina. Pok äe

Svar: Tack mitt hjärta och jag vet att du skulle vilja vara med och röja :-D Nu blev det fint och kommer sedan att bli ännu finare :-D Bina är snälla till skillnad mot getingarna. PoK äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: