2015-11-20 Tur och retur med våra motorcyklar till Hua Hin över dagen samt TREVLIG HELG!

Vi behövde återigen göra några ärenden i Hua Hin och då Ned städar vårt hus idag mellan kl, 13.00-16.00 passade det bra att sticka iväg hela dagen lång. Väderprognosen spådde 60 % regnrisk idag men inte en droppe har fallit på oss. Däremot såg vi några hotfulla gråsvarta moln på håll men de tog en annan väg en vår.
 
Skönt det, för våra hojar är nytvättade och vaxade och ett regnväder skulle snabbt se till att de var lika lortiga igen som innan tvätten
 
Vi kör som brukligt landsvägen med avtagsväg till höger rån Pet Kasem Road (motorvägen) ca 5 mil norr ut från Huay Yang och strax söder om Sam Roi Yot, Vägen är både jämn och bred samt slingrar sig vackert genom de stora räkodlingarna och de blånande bergen i detta stora område är så höga och majestätiska i sin prakt. Så här härlig miljö upplever man definitivt inte på motorvägen och som dessutom är i ett ganska uselt skick på sina ställen.
 
Landsvägen är ca 1 mil längre men tar inte så mycket längre tid att köra då vi slipper diverse stopp på vägen som signalljus etc.
 
Det är stora vägarbeten på gång framför allt mellan Prachuap Khiri Khan och Huay Yang och de har rivit upp hela vägen och det verkar som om de nu kommer att göra den nya vägen enligt konstens alla regler. Inget temporärt lappverk för att minska de värsta skadorna. Härligt, och vi ser verkligen fram emot när den helt omgjorda vägen tas i bruk. Det lär säkert dröja minst 1 år men det är det värt.
 
På vägen hem stannade vi till i fruktbacken där alla fruktförsäljare nu har samlats på ett större säkrare ställe nedanför berget en bit från motorvägen. Gul mango är en av våra favoritfrukter men det är inte säsong för den nu så den är relativt dyr att köpa.
 
Kilopriset ligger mellan 60-110 baht men jag lyckades förhandla fram ett bra pris och  fick 3 kg stora fina gula mangos för 150 baht.
 
Mycket bra pris, 3 kg för 150 baht
 
På vägen från Huay Yang till Hua Hin passade vi på att beställa kvällens hämtmat från Maew och att vi skulle hämta den kl. 16.30. Kl. 16.32 var vi i Huay Yang igen  och det tycker jag var en mycket bra tajmning.
 
Det är ändå ca 13 mil att köra från Hua Hin via landsvägen och sista 5 milen på motorvägen och med diverse vattenpauser samt en tankning i Ban Thon Ket.(den lilla byn innan Huay Yang).
 
När vi kom hem har de gjutit klart runt de två sista pelarna i etapp 1 och det såg mycket fint ut, Skönt att slippa de läskiga djupa groparna där som fylldes upp med vatten i samband med rikligt regn.
 
Till höger om gången kommer vi att beställa sandwash som kommer att gå in i den befintliga som en tårtbit och därmed breddar det gången något just där och underlättar när vi ska ut med våra hojar.
 
Nu ropar Rulle att det är dags för en GT innan kvällsmaten så det är bäst för mig att infinna mig snarast på altanen innan isen smälter i drinken :-D.
 
Jisses vilken lyxtillvaro vi lever i, allt flyter på och vi har det bara bra och gör endast det vi tycker är roligt och dessutom precis när vi vill och hur vi vill!  
 
Jag önskar dig en synnerligen härlig fredag samt helg! 
 
 

Kommentarer:

1 Anna:

Hej Annika! Jag (och min mor) är idoga följare av din blogg, då den är det bästa sättet att lindra längtan efter fina Huay Yang. Nåväl, som tur är bara sju veckor kvar tills vi får åka dit igen.

En fråga som du kanske kan svara på; finns det någon restaurang i HY som serverar klibbris/sticky rice/khao neow?

Ha en fin dag!

Svar: Tack så mycket Anna och din mor för din kommentar och respons. Roligt att veta att ni uppskattar min blogg och att den lindrar er längtan hit ;-D Restaurang Kritsana på Mellanvägen serverar sticky rice när de får tag på fina gula mangos. Ha en underbar du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Vilken härlig dag utflykt och sen komma hem till ett städat hem så skall livet se ut när arbetslivet är klart och slut. Sen är det helt ok att det finns en person som hoftar om att GT är klart.
trevlig fredag på er också!

Svar: Tack Birgitta för din kommentar och det ljuva livet även i all enkelhet är så underbart att kunna få :-D Trevlig lördag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Tina:

Vad gott med mango! Sonen längtar efter mango sticky rice! Nu är det inte många veckor kvar tills vi är där! Det ska bli så underbart!

Det vore roligt att höra lite från dig vilka olika bostadsområden du tycker ligger bra/har bra renomé nu när det verkar som man bygger nytt runt om i HY på så många ställen. Vart hade ni köpt idag om ni inte redan hade etablerat er?!
Ha en helt fantastikt fin dag i värmen så njuter vi av minusgradernas strålande sol i Sverige :-)

Svar: Tack Tina för din kommentar och jag förstår att ni längtar hit. Vi trivs mycket bra på Lotus 1 då det bara är 14 hus och har hyfsat stora tomter men om vi hade möjlighet skulle jag helst vilja ha ett ett helt eget boende på "egen" tomt. Det blir dock för kostsamt då du dels inte får äga mark själv som farang samt får stå för alla kostnader själv när det gäller el, vatten etc. Ha en härlig fortsatt helg och trevlig resa framöver samt välkomna till Huay Yang!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: