2015-11-24 Rullande färdigmatförsäljning i Huay Yang

Det finns gott om större och mindre, fasta eller rullande försäljningsställen för färdiglagad mat och en av de rullande stannade utanför grinden till vårt område och vår områdespersonal handlade lite av varje av henne.
 
Maträtterna i plastpåse med nudlar, lite grönsaker och fisksås kostar 20 baht och de har även lite annat smått och gott för förtäring både i fast och flytande form.
 
Thailändarna är mycket kreativa när det gäller att sälja något, oavsett slag, och kreativiteten är stor. 
 
Försäljning av färdig mat. Ned, till höger, har handlat lite att dricka...
 
Idag kl. 15.00 blir det en föryngringsceremoni hos frissan Jim för min del och det ser jag verkligen fram emot. Jag önskar dig en underbar tisdag, var du än befinner dig i världen, och var rädd om dig och de dina!

Kommentarer:

1 Anna Lundqvist:

Hej Annika !
Här kommer en fråga som inte hänger ihop med bilden ,hoppas du vill svara iallafall :)
Eftersom vi ska till Huay yang över nyår och titta på hus ( om nu min man blir lika förälskad som jag i byn ) har kontaktat flera mäklare som vi har stämt möte med, men blir lite konfunderad över att det är så många hus till salu.
Är det ovanligt många just nu ?
Har du en uppfattning om det är svårt att sälja ?
Det har ingen betydelse om vi ska köpa hus eller inte , kanske mer för hur mycket det får kosta.
Hoppas att du inte tar illa upp för att jag ställer dessa frågor till dig :)
Anna

Svar: Hej Anna, Orsaken til att många hus är till salu är att det är många äldre som antingen köpt lägenhet istället här i HY eller som pga ålder eller andra skäl inte längre vill ha hus här. Det har byggts fler hus än det finns tillgång till och pga ena eller andra skälet vill en del hellre hyra än att äga ett hus. Det som en del kan uppleva som trist är att de inte får igen de pengar de köpt huset för i begynnelsen och även efter de kanske gjort utbyggnader av sitt hus. Så länge man inte avser att sälja sitt hus på längre sikt är det i längden billigare att äga ett hus än att hyra om man är här längre perioder. Jag tycker personligen att många hus slumpas iväg för billigt för det påverkar ju andra säljare men det är ju alltid köpmarknaden som styr.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: