2015-11-25 Idag kom min nya lur med posten, tjohej vad kul!

I söndags beställde Rulle en ny lur till mig, en Samsung Galaxy S5, Shimmery White, då min förra Samsung Galaxy Trend  Plus har börjat krångla rejält och det var mycket irriterande. En Smartphone ska bara fungera optimalt inte trassla tycker jag.
 
Så vitt jag förstått har en Smartphoen en livslängd på ca 2 år  men i det här tropiska klimatatet kan den tiden kortas ner rejält. 
 
Min nya lur S5 är extremt värmetålig, vattentålig ner till 1 dryg meter, samt dammtät och det är precis vad som behövs i det här klimatet som kan ha upp till 100 % luftfuktighet.
 
Nu får vi se hur länge den här luren håller med normal hantering förstås, Elektroniska prylar far illa av den höga luftfuktigheten, salt i luften etc, etc. så att min tidigare lur, inköpt i Sverige, som "bara" kostade ca 800 sek, kan man inte bara tro ska klara vad som helst hur länge som helst.
 
I vart fall gick det snabbt att få hem luren med posten idag från Lazada och att köpa den hos dem kostade 12 850 baht och det är ett mycket billigare än att köpa i Sverige. Rulle har beställt ett fint rött fodral till den också men det kommer senare.  
 
Min nya lur, Samsung S5 på laddning...
 
Eftersom luren är köpt i Asien kan man bara ändra menyspråket från thai till engelska men tangentbordet kan man ställa in så det är svenskt. Jag har även laddat ner en manual på svenska i fall att det kör ihop sig med engelskan när det gäller för mig nya funktioner. Men eftersom jag har haft en Samsung Smartphone tidigare är det inte så svårt att fatta hur den fungerar med upplägget etc.
 
Härligt att äntligen ha en lur som fungerar optimalt!
 

Kommentarer:

1 Malin Rubin:

Hejsan Annika!
Jag hamnade på din blogg lite av en slump, jag kollade på blocket då jag och min man vill hyra boende till våran resa till Thailand.
Vi var senast i Thailand 2011 i Kamala beach.
Blev varmt rekommenderad av en kund till mig på mitt jobb att åka till Huay Yang och skulle därför kika på boende där.
Vill inte värka oförskämd på något vis men jag vet inte vart ja ska vända mig för att få kontakt med någon som man kan känna sig trygg i att hyra boende av så kanske du har några/något tips att dela med dig av?
Vi är ett lugnt gift par som vill hämta andan och njuta av underbara Thailand.
Vi bor i lilla staden Karlskoga i Värmland, har båda fast jobb och stadig inkomst.
Tack på förhand!
Malin och Peter Rubin
PS, blev väldigt glad över simklubben då jag själv är utbildad badmästare och simlärare.

Svar: Hej Malin tack för din kommentar och välkommen till min blogg! Härligt att du/ni vill besöka Huay Yang vilket jag tror är ett utmärkt val om man vill ha det lugnt och skönt i en genuin liten fiskeby men där det finns det mesta för dagsbehovet, Gå in på mina länkar och den jag främst skulle vända mig till när det gäller att hyra hus är Huay Yang Travel.http://www.huayyangtravel.com/Kontakta-oss---Contact-us.html Lycka till!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Stina:

Lycka till med nya mobilen!
Kram

Svar: Tack snälla Stina! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: