2015-10-02 Vardagscykling i lilla Huay Yang, toppenbra motion och miljövänligt - Möte med Somchai...

Jag har skippat strandlångisarna i 2 dagar nu då jag har ett litet sår under vänster fot som jag inte vill reta mer än nödvändigt utan låter det få läka ifred. Eftersom min kropp och knopp kräver nästan daglig motion tog jag cykeln idag och cyklade ut och kollade runt i vår lilla fina by. 
 
Cykelturen gav totalt drygt 9,8 km så det var ett ganska bra dagsresultat motionsmässigt.
 
På Popsvägen, i höjd med Isfabriken, träffade jag på Somchai på hans specialgjorda trehjuliga cykel. Somchai är 45 år och har förmodligen en CP skada. Bl. a vänster hand och handled samt vänster fot och fotled är förvridna och huvudet slår lite hit och dit i små spasmer och hans tal är sluddrigt.
 
Vi hälsar alltid glatt på varandra och jag beundrar honom när han sakta men säkert tar sig fram med hjälp av sin cykel och han verkar alltid vara så glad och snäll, Vi brukar växla några ord på den lilla thai som jag förstår och kan prata och det känns mycket trevligt. Jag berättade för honom att min man Rulle också hette Somchai, Rulles smeknamn på thai, och det tyckte han var roligt.
 
Somchai samlar in bl.a tomflaskor för att få in lite pengar och har jag plånboken med mig ger jag honom alltid en tjugobahtare när jag ser honom för at hjälpa till och dryga ut hans dagskassa lite. Han blir alltid så glad och tacksam för det lilla bidraget och det gör gott i hjärtat. 
 
Somchai...
 
Cykelturen fortsätter...
 

Kommentarer:

1 Titti:

Vad kul att läsa lite om Somchai.
Vi har funderat på var han bor då vi tänkt att vi kunde ge honom våra tomflaskor. Vet du?
Fast nu skrev du att du brukar ge honom en slant när ni ses då kan vi göra det också.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti! Jag vet inte var han bor i HY men ger ni honom en slant kommer att bli glad åt det :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Monica Å:

När jag tar mina promenader runt byn så möter jag honom ofta. Han är ALLTID lika glad när vi hälsar på varandra! Man får ett stort, stort leende som man kan leva på hela dagen! 💖

Svar: Tack Monica för din kommentar och han är verkligen en mysig man Huay Yangs egen cyklande solstråle Somchai. Människor som man möter och som ler vackert är alltid hjärtevärmare och man blir glad själv i hela kroppen länge, länge. Något att tänka på för de faranger som inte har anammat det ännu och som ser ut som dysterkvistar. Att le även om man inte känner sig så glad är det enklaste som finns att göra och sprider värme till omgivningen och även en själv.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 kicki:

Ser ut som han fått ny cykel?
Ger han alltid pengar när vi möts.
Men förra säsongen tror jag att jag inte träffade ha en enda gång.
Men såg hans cykel på nån verkstad.

Svar: Ja det kan du ha rätt i Kicki och vad fint av dig att också ge honom en slant. Han kämpar med sina tomglas och är värd en extra belöning :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: