2015-10-27 Dag 23, hemresa till Huay Yang. Dagsetapp 13 mil

Vi valde att åka landsvägen via Pack Nam Pran, Dolphin Bay och anknyta motorvägen strax efter Kui Buri.
 
Rulle på rull i Sam Roi Yot Nationalparks område
 
Vi stannade til på Farmer Market som tagit över efter fruktbackestånden och köpte 2 kg gula mango för 40 baht/kg samt en ananas. Det är en säkrare plats här än i backen för fruktförsäljningen.
 
Nya marknadsplatsen i fruktbacken...
 
 
 
Nu var det bara raka vägen hemåt och det är många vägarbeten på gång nu mellan Huay Yang och Prachuap Khiri Khan, Det behövs verkligen så vi är bara glada över att de äntligen börjar ta itu på allvar med den skruttiga vägen med en massa otäcka potthål. ojämnheter etc. Det är lätt att stå ut den långa tid som det kommer att pågå med enfilskörning när vi vet att resultatet kommer att bli bra denna gång.
 
Vi rullade in på vårt område kl, 11.40 och det var skönt att vara hemma igen samt att allt har gått så bra under hela resan. Vi har avverkat 496 sköna mil och hojarna har uppfört sig suveränt bra under hela resan.
 
Nu återstår bara tvätt av lortiga hojar och annat som måste göras efter en sådan här lång resa,
 
En stor eloge till Rulle som planerat denna fina trevliga resa och han är helt suverän på att hantera sin GPS för utan den hade det inte gått att genomföra resan på ett så smidigt sätt då det inte finns några tydliga detaljkartor över de mindre vägarna utanför de stora motorvägslederna. Kartorna är bra som ett komplement men inte mer, Dessutom är många skyltar på thai och då är det svårt att klura ut om man är på rätt väg eller inte,
 
Vill man resa utan GPS kan man självklart göra det men då får man hålla sig på motorvägen som löper mellan de större städerna men hur kul är det i förlängningen då det är via de mindre eller större landsvägarna samt de små samhällena och byarna man verkligen upptäcker det genuina Thailand,
 
STORT TACK min älskade Rulle för att du är en så duktig tålmodig reseledare samt att du varit delaktig i att lära mig köra motorcykel, framför allt när det gäller rätt kurvteknik. 
 
 

Kommentarer:

1 Titti:

Ett stort TACK för en fin reseskildring.
Vilket fantastiskt jobb "reseledaren" har gjort.
Kram Titti

Svar: Tack själv Titti för din kommentar ! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anton:

Ännu en härlig reseskildring från Thailands norra del. Har läst och njutit av alla fina bilder. Bra jobbat!

Svar: Tack så hjärtligt Anton för det och roligt att du uppskattade min reseskildring!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina S:

Ni verkar ha haft en verkligt härlig resa. Tänk vad ni har upplevt! Och härligt att "moppa" runt! Känns som att ni den här gången sett mycket och vacker natur. Sååå roligt att få "följa med"! Tack!
Jag tänkte på fruktmarknaden du skriver om. Är det långt från motorvägen? Lätt att hitta?

Svar: Tack själv Christina och det var en mycket fin och upplevelserik resa och vi upplever mycket mer med hoj än annat tex i bil. Men det tycker säkert ni också. Den stora fruktmarknaden ligger knappt 1 mil på motorvägen norr om stora portalen till PKK. Kommer ni norr i från är det mycket lätt att se den.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: