2015-10-29 Trevligt besök av kloka Håkan Wallenius!

Håkan Wallenius är en av mina favoritskribenter som har stor kunskap om de flesta förhållanden i Thailand, Det kan bero på att han har ett genuint intresse av Thailand samt att han har bott här i 27 år och under åren skaffat sig många värdefulla kunskaper samt ett stort kontaktnät inom politiken etc, Den mannen vet vad han talar om då han har fakta att komma med och inte slänger ur sig en massa egna påhittade påståenden som många brukar roa sig med.
 
I samband med att Håkan befann sig i Huay Yang fick vi äran att få ett besök av honom på en fika. Det är alltid uppfriskande och intressant att prata med Håkan och där har vi mycket att lära. Tack för ett mycket trevligt besök!
 

 
Du har säkert hört talas om det här med att Thailand förbjuder ölsesfies som Aftonbladets reporter Staffan Lindberg skrev om den 23 oktober, Det och inte så mycket annat heller i artikeln är med sanning överensstämmande så om du vill ha fakta kan du läsa Håkans bemötande av artikeln genom följande länk: http://www.walleniusvinklar.com/
 
Det finns en massa bloggar och forum där man verkar ha som huvudintresse att smutskasta och håna Thailand och allt som verkar ha med Thailand att göra och det är ofta personer som tror sig veta allt fast de egentligen inte vet något utan bara gissar eller går på hörsägen.
 
Det som förvånar mig mest är att många som förtalar Thailand och raljerar över det mesta ändå väljer att bo och vistas här. Vore det inte bättre för dem själva att de inte ens kom hit utan stannade hemma i det land där de kom ifrån och som de kan förlika sig med, där de trivs bäst och där de känner att de kan leva ett lyckligt och harmoniskt liv. Där kan de ju kanske till och med påverka det de vill ändra på genom att arbeta politiskt för sin sak vilket de inte kan göra här i Thailand hur de än gärna vill. Men förmodligen gnäller de lika mycket där över det mesta utan att göra något annat än att beklaga sig i olika forum,
 
En del som kommer till Thailand längre eller kortare tid är så otroligt självgoda att de tror att de kan komma till Thailand och tala om hur landet ska skötas för att de ska trivas här för att Thailändarna själva inte begriper det.  
Det är en kränkning mot ett helt folkslag och varför tror man att thailändarna bara ska acceptera det utan vidare. Om du inte trivs i Thailand av någon anledning eller känner att du inte blir respekterad eller vänligt bemött beror det oftast på dig själv och ditt eget agerande, Man kan aldrig få respekt och man inte själv respekterar andra och respekterar de seder och bruk som gäller här..
 
Egentligen är det inte så konstigt för jag är helt säker på att dessa individer känner sig så små och betydelselösa samt olyckliga och förvirrade att de inte begriper bättre. Dessa individer brukar också gruppera sig och på så sätt förstärka den negativa attityden genom att de tycker likadant. Det mesta går ut på att visa en så dålig attityd som möjligt och den som raljerar högt och ljudligt vinner de andras beundran, tills någon annan tar över och talar om att de hittat ännu fler fel om Thailand som de kan pladdra och raljera om och det tar aldrig slut.  
 
Det kändes skönt att prata med en så sympatiskt människa som Håkan som inte gör något större väsen av sig om sin person men är otroligt kunnig och påläst om de verkliga förhållanden här i Thailand och som har fullt upp att ta ner en del svenska journalister på jorden som har för vana att misskreditera Thailand för att sälja lösnummer, bland annat Aftonbladet.
 
Dessa bloggande besservissrar hakar på direkt och skakar på sina negativa huvuden och får mer vatten på sin kvarn så har de ännu mer att raljera om. Följarna hakar på direkt...
 
Otroligt att man orkar ägna sitt liv, som man har valt att leva i Thailand för att bara leta fel istället för att leva ett gott liv här i harmoni i detta fantastiska land.  
 
En vacker blomma av arten Desert Rose till Håkan och alla andra som gillar Thailand!
 
  

Kommentarer:

1 karl:

Nja, kommenterade ölflaskan på bilden bara som en upplysning utan någon baktanke. Är ingen bloggare, har aldrig varit till thailand kommer förmodligen aldrig att resa dit, om jag inte har ärende. Som sagt, ingen bloggande besservisser. Sorry om jag rev upp känslorna om Thailand.

Svar: Tack Karl för din kommentar och tyvärr är det många som precis som du genom Aftonbladets artikel tror att man blir bötfälld för den typen av selfies. Du kan vara lugn för mina känslor om Thailand har inte rivits upp pga av din kommentar, Det jag inte gillar är när man går ut med felaktig info, vad det än gäller, som därmed missuppfattas...
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti:

Bra inlägg.
Tänk vad en del tror sig veta.....
Håkan Wallenius gillar jag.
Vad kul att ni haft han på besök.
Kram Titti

Svar: Tack snälla Titti och kram till dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Göran:

Så bra skrivet Annika

Svar: Tack så mycket Göran!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Mia:

Du har så rätt. Man träffar på dem lite här o där. Det gäller att hålla sig ifrån dessa typer... De suger energi ..... Energin vill jag hellre lägga på människor som visar respekt för detta land o människor.🌴🌞

Svar: Tack snälla Mia och jag håller med dig förstås. Vi umgås bara med de som känns bra och roligt att vara tillsammans med och som ger energi istället för att bara ta den från oss och där vi slipper lyssna på en massa gnäll om än det ena eller det andra,,,.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Olle Niska:

Roligt att läsa något som direkt får min hjärna att reagera igenkännande. Men tråkigt att det är på det viset. Vi människor är komplicerade!

Svar: Tack Olle för din kommentar och visst är det trist! En del är mer komplicerade än andra men dess bättre är majoriteten ändå bra och kloka människor men det är den trångsynta och negativa gruppen som oftast gör mest väsen av sig.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: