2016-04-02 Skönt besök hos frissan Jim och lite ålderstankar och andra varma fina tankar ....

En titt i spegeln i morse efter uppvaknandet vid kl 08 tiden, avgjorde saken. Håret i en risig tofs, gråa hår på rejäl utväxt, glåmig blick, fy vilken gammal ofräsch kvinna som tittade på mig lite trött. Det var ju jag, hur kan min självbild vara så olik den jag faktiskt såg där i spegeln
 
Förra veckan innan förkylningsviruset börjat härja i min kropp sakta men säkert var jag riktigt nöjd med mitt utseende. Hur kan en veckas snörvlande och hostande samt lite feber omvandla kroppen så totalt? Jag har faktiskt duschat etc. men kanske inte engagerat mig särskilt mycket i just håret. 
 
Nä, nu är det dags för en rejäl uppryckning så jag ringde till frissan Jim på Mellanvägen och frågade om hade tid för att fixa mitt hår idag. Det hade hon om ca 1 1/2 timme och vilken tur! Vi åker på vår långresa på måndag morgon och att fara iväg med detta hemska hår kändes inte alls bra.
 
Bästa frissan i Huay Yang tycker jag...
 
Några ärenden på Pop Shop tänkte jag också försöka mig på att göra innan frissan och Rulle förbjöd mig att ta cykeln, som jag brukar ta i byn för att få gratismotion, och sa att ska jag ge mig av blir det att ta min MC. Fixar du det, eller ska jag skjutsa dig frågade Rulle snällt?
 
Jag svarade att det här måste jag kunna fixa själv, jag är ju inte sjuk längre bara lite hostig. Jag är lite slarvig i byn och brukar inte sätta på mig hjälm, men med tanke på min första utevistelse utanför vår tomt känns det bäst att sätta på mig min byhjälm, ifall att...
 
Jisses, det känns som om jag varit hemma i flera månader och inte sett en människa förutom Rulle och mina närmaste grannar samt personalen och det är ju faktiskt bara en vecka som gott. Så fort går det alltså för mig att känna total avskärmning från civilisationen. Skrämmande känsla!
 
Nåväl, när jag satt där på min vackra Forza och gled fram så fint med mina nya fina däck k'ändes det nästan som vanligt. Huvudet känns lite inbäddad som i tjock bomull eller vadd men det kan det ju göra annars också av andra orsaker...Det är mycket färre faranger i byn nu, det märks tydligt.
 
Vid framkomsten till Pop Shop, som jag tagit mig till galant, visade sig att de hade stängt idag, ytterst ovanligt. Vadden runt huvudet lättade något för att fatta ett nytt beslut, dvs. att åka till Si Shop istället där jag kunde få utfört de ärenden som jag tänkt mig så det blev bara en lite längre tripp på några 100 meter.
 
Härligt, mina ärendet var utförda och jag åkte tillbaka hemåt igen och kom till frissan Jim i precis rätt tid som vi kommit överens om. Det tycker jag är bra gjort av mig med tanke på mitt vadderade huvud.
 
Jim skrattade gott åt min egen självkritik där framför spegeln och sa att om 1 timme kära Annika kommer du att se ut som 25 år. Det lät mycket positivt och jag såg verkligen fram emot det!
 
Trevliga Nöng kom till Jim för en pratstund och Nöng hade precis varit ute på sin cykelträning för att testa sina nya cykelskor och pedaler. Nöng är otroligt duktigt och tack vare en idog träning har hon gjort sig av med en massa onödig övervikt, blivit av med diabetesen (behöver i vart ingen medicin) sänkt det höga blodtrycket och verkar må hur bra som helst. Nöng skrattar mer än hon gjort tidigare och säger att hon är så lycklig och nöjd med livet nu. Vilken härlig känsla det måste vara!
 
Nöng brukar då och då hänga med i Rulles cykelgäng och Rulle är imponerad av hur duktig hon är fast hon inte tränat på cykel, eller huvudtaget utfört någon fysisk träning tidigare. 
 
Där ser man, som jag alltid sagt, fysisk träning, oavsett vilket slags träning man än väljer, är A och O för att kroppen och knoppen ska må bra. Här ser jag ju ett lysande resultat på det när det gäller Nöng.
 
En vacker Nöng i samband med cykelloppet 2016-01-30 vid Katolska Skolan innan Tap Saké.
 
Nåväl, Nöng cyklade iväg igen och Jim gjorde klart mitt hår och efter 1 timme var det klart. Så skönt med fräscht hår utan den grå märkliga utväxten samt efter Jims skickliga klippning har jag ett hår som är några centimeter kortare för att snygga till topparna. Nja, att jag förvandlats till en 25 åring är ju en klar överdrift med några år försvann dock från min egen känsla av ålder.
 
Tänk att det här med ålder känns så viktigt för mig men jag är glad och tacksam för att jag hunnit bli 64 år och mår toppen, (förutom förkylningsvadden runt huvudet förstås). Med handen på mitt i sinnet unga hjärta är jag lite, inte så lite fåfäng heller för den delen, och skulle gärna vilja se ut som typ 40 år eller något sånt.
 
Nu är verkligheten en annan och det är bara att se ut som jag gör och vara nöjd med att livet har satt sina spår i mitt ansikte av skratt och minspel och att livet hittills faktiskt har gjort mig till en glad och nöjd samt positiv människa.
 
Min högsta önskan är att det fortsätter så länge, länge, oavsett hur jag ser ut utanpå med mina begynnande större rynkor och grått hår. Det viktigaste är att insidan mår bra, och det gör den.
 
Att bara se den här vackra Hibiskusblommen från vår trädgård kan göra underverk med min sinnen...
 
...samt att få ett besök av Tina och Marina, även om det var kort, för de ville ge oss en färdkram inför långresan samt att Tina lämnar HY imorgon för denna gång och Marian blir kvar ett par veckor till, gör mig mycket glad!
 
Tack kära goa vänner för det samt alla övriga fina goa vänner i HY som kommit med lyckönskningar både muntligt och skriftligt samt kramar inför vår resa. Sådant värmer gott!
 
Jag önskar dig en underbar lördag!
 

Kommentarer:

1 Karin:

Hej Annika. Jag tror att du trots förkylning mår bättre än jag som kämpat mot att dränkas av snor i den flygplansrelaterade förkylning jag fick på hemresan. Ni har värmen och lugnet medan vi startar upp en försäljning av vår gotlandsgård. Jag säger bara phu. Men det går ju över. Snälla Annika, näringsidkare i HY blir inte glada när du utnämner någon till "bäst". Skriv hellre:....i mitt tycke är hon bra... Jag vet att du vill ha bra kontakt med alla thaiare och då blir inte ett personligt tyckande som upphöjs till en sanning en bra plattform att stå på.

Svar: Hej Karin och tack för din kommentar och trist att komma hem till stöket med en förkylning. Hoppas du kryar på dig samt får ordning på försäljningen snabbt :-D Alla näringsidkare som jag känner i byn säger jag att de är bäst (på thai) och självklart blir glada för det och de flesta av dem förstår vad jag menar och blir stolta över att få extra beröm. Det vinner vi alla på att strö komplimanger runt oss och thaiare älskar det precis som vi andra även om man vet att det inte är 100 % sant...Men tack för att du visar vad du tycker :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 kicki:

Vart åker ni den här gången?
Hoppas iallafall att ni får en fin tur.
Men va försiktiga i trafiken.
Kram Kram.

Svar: Till Malaysia Kicki och tack för din hälsning och vi lovar att vi ska vara så försiktiga vi kan! Kram, kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anna Lundqvist:

Hej Annika !
Hur länge kommer ni att vara borta den här gången ?
Behöver förbereda mig mentalt på att vara utan din härliga blogg ...

Svar: Hej Anna och vi kommer hem till HY i slutet på april 2016 om allt går som vi tänkt förstås. Tack för att du uppskattar min blogg och försök att vara stark nu och härda ut tills jag börjar blogga igen :-D :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Måd:

Lycka till på resan och som sagt kör försiktigt.
Tack för din information och bilder från turen utanför Tub Sakae.
Den måste prövas. Våra grannar var mycket nöjda med sin mc resa dit!

Svar: Tack så mycket Måd för det och vi lovar att ta det så försiktigt det bara går :-D Roligt att era grannar var nöjda med turen utanför Tap Saké och det är kul litet äventur som jag tror ni också skulle uppskatta :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: