2016-08-18 Vilken lyx med massage av duktiga Nom i hemmet...

Maria har längtat efter att få massage av Nom hos Chons Massage Center och eftersom det för närvarande är stängd där för säsongen föreslog Chon att Nom kunde komma hem till oss istället. Chon tyckte det passade bra då vi byggt ut altanen och nätat in den och att det därmed skulle vara en förträffligt bra plats för Maria att få massagen på.
 
Vi höll givetvis med och idag kl. 13.00 kom Nom med sin massageväska och Maria fick en skön medicinsk massage av hela kroppen.
 
Nom tyckte också det var skönt att sitta i skuggan under tak utan en massa flugor och kryp som surrar omkring henne under arbetet samt under tiden bli avsvalkad av fläktarna.
 
När hon gör hembesök hos Thailändarna för att utföra massage är det inte alls lika komfortabelt enligt Nom som hos oss utan de kan då hålla till utomhus utan tillgång till fläktar och det blir som bekant mycket varmt.
 
I vart fall är vi mycket tacksamma för att Nom fick möjlighet att utföra Marias massage hemma.   
 
Nom masserar Maria och det är emellanåt tuffa tag för både muskler och leder... 
 
 
 
 
Det är fantastiskt att ha tillgång till en sådan duktig massör som Nom i Huay Yang och det kanske blir en omgång till för Maria i nästa vecka och så även för mig. Hoppas hon har möjlighet att komma hem till oss då också och utföra den :-D  
 
Tack snälla duktiga Nom och Maria var helnöjd efteråt och skönt avslappnad!

Kommentarer:

1 Fani:

Fan vad skönt det måste vara med thai massage! Aldrig testat men kan tänka mej. Tycker aldrig de tar i ordentligt på "vanliga" massager nämligen och har hört att de thailändska ska vara lite mer hårdhäntare ja, så det måste jag verkligen pröva någon gång! Och snacka om lyx att få det hemma, så jäkla najs! :)

Svar: Tack så mycket Fani för din kommentar och jag kan bara hålla med dig :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Miranda Bergqvist:

Hej Annika!
Hittade på din blogg när jag googlade om Hung Yang. Jag ska resa dit i November med min mamma och mina tre barn. Vi har hyrt ett hus i Jasmin.
Jättekul att läsa alla tips du har på bloggen.
En fråga; min son är jordnötsallergiker. Vad tror du om restaurangerna? Är dom duktiga på allergier och kan man lita på att mat inte är "smittad" av redskap osv om dom säger att den inte innehåller ex jordnötter?
Vi räknar med att laga den mesta maten själva för att vara säkra. Vilken livsmedelsbutik rekommenderar du då?
MVH Miranda

Svar: Hej Miranda och roligt att du hittat min blogg samt välkomna till Huay Yang! I de flesta Thairätter ingår inte just jordnötter, förutom padthai eller padmama där jordnötter ingå som tillbehör eller kan ha blandats i. I så fall bör man undvika just de rätterna förstås. Du kan försöka förklara att din son är allergisk mot jordnötter. På thai heter det thua lisång och "inte jordnötter" heter då på thai "mai thua lisång". I de rätter där det ska vara cashewnötter kan de ibland byta ut till jordnötter då det är billigare. Kolla noga menyn på maträtterna så de inte innehåller jordnötter. Min erfarenhet är att de är mer eller mindre duktiga när det gäller matallergier av olika slag. Det gäller att vara tydligt så de förstår att det kan vara farligt för din son. I Huay Yang finns flera butiker, de största är PoP Shop och Si Shop där man kan köpa tillbehör till matlagning, konserver, mejerivaror. Vill man ha kött, kyckling, fisk eller grönsaker köper man det på marknaden. På PoP Shop är de duktiga på engelska och så även Si på Si Shop. Lycka till och hoppas det går bra samt att ni får uppleva Huay Yang från den positiva njutfulla sidan.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: