2016-08-21 Trädgårdsarbete hela dagen lång...

Idag hade Maria och jag stora häckklippningsdagen och även påfyllning av mycket fin kompostjord från ChaBa. Åtta stora säckar gick det åt idag så nu kommer växterna att må ännu bättre och nu behöver vi inte fylla på med någon jord förrän om några månader.
 
Vi kapade av häcken ca 50 cm på höjden, mellan oss och grannen, och rensade bort gamla grenar och redde ut härvor av tilltrasslade större eller spinkigare grenar.
 
Efter detta jobb fyllde jag på med ny fräsch jord blandat med cocosskalskross så nu är det riktigt fint och häckplantorna får en massa ny energi att växa upp igen då vi vill att den ska vara både tät och hög. 
 
Under tiden som Maria började med att ta sig an häcken, på tomtgränsen framför vårt hus, och klippa ner den så den blev jämn och fin hela vägen fyllde jag på jord på samtliga växter i trädgården. 
 
Både Maria och jag tycker det är roligt att klippa och fixa i trädgården och det är både svettigt och tungt. Områdespersonalen bistod oss med att hämta jord samt sopa upp och forsla iväg alla grenar och annat skräp som vi åstadkom med allt tuktande. Gock hjälpte till att tukta vårt Bonsaiträd på höjden då Maria eller jag inte ville klättra upp så högt på stegen.
 
Rejält nedklippt häck mellan oss och grannen...
 
Här har Maria kämpat på med att jämna till häcken framför vårt hus...
 
Härligt med nyfrissad och jordpåfyllda växter...
 
Tack min älskade dotter Maria för hjälpen samt även tack till vår områdespersonal som hade andra uppgifter idag men ändå tog sig lite tid att hjälpa oss när vi behövde deras hjälp.
 
Jag önskar er bloggläsare en mysig söndag!

Kommentarer:

1 Anton:

Snyggt och prydligt blev det!

Svar: Tack så mycket Anton!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Flitiga har du och dottern varit och bra resultat blev det visst är det skönt när man får röja på och fixa då njuter man ännu mer av att slappa efteråt.
Trevlig Söndagkväll!

Svar: Tack så mycket Birgitta för din alltid så positiva och trevliga kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: