2016-08-22 En trevlig MC-tur samt dag och kväll i Hua Hin...

Vi kom iväg vid kl. 08.30 och styrde mot Hua Hin via dels motorvägen i ca 5 mil dels landsvägen mot Sam Roi Yot och kustvägen (Scenic Route) som börjar vid Dolphin Bay och går till Pranburi och Pak Nam Pran. En fantastiskt fin väg med vackra vyer över havet nästan hela vägen. 
 
Vid Dolphin Bay köpte vi varsin burk med kallt kaffe och tog en bensträckare vid stranden samtidigt som vi beundrade vyn från vår skuggplats under ett pinjeträd. 
 
 
 
Vy norrut som bjöd på en mycket vidsträckt och vacker strand vid Dolphin Bay...
 
Vy söderut
 
När vi kom till Hua Hin checkade vi in på vår favoritresort Rajana Garden House och fick vår beställda bungalow och åkte sedan ut på stan med våra MC för att utföra diverse ärenden. 
 
På Market Village avslutade vi med Swensens och de har fantastiskt god glass och framför allt choklad blandat med vanilj och grädde är min favorit.
 
Chokladglass mixat med vanilj är mums det!
 
Rulle nöjde sig med en liten bägare glass då han mufflat i sig ett wienerbröd efter lunchen på Market Village så den lilla plats som var kvar i magen fick fyllas ut med en liten glassportion i form av en liten söt figur... 
 
 
 
Vi var hemma igen på Rajana Garden strax efter kl. 17 så efter en kort paus på rummet var det dags för varsin Changöl på vår altan och därefter gick vi till favoritrestaurangen Moon Smile. Varför ändra på något vi gillar och var goda thaimat är svårt att konkurrera med. Dessutom är det en mycket trevlig personal och efter beställning får man maten snabbt då de är ca 6 kockor som lagar maten i det lilla köket i anslutning till sittplatserna. 
 
Som brukligt blev det även en sväng på nattmarknaden då Maria ville köpa en ny handväska och istället för en väska blev det två. Hon har handlat sina väskor där tidigare och är mycket nöjd med hållbarheten.
 
Både en nöjd Maria och försäljare...
 
För att fortsätta till andra delen av nattmarknaden på andra sidan Pet Kasem Road gick vi ner till klocktornet då det var ett band som spelade där. Det var full fart och Maria och jag blev uppbjudna av artisterna så vi dansade typ discodans på den lilla plattan framför klocktornet och det var jätteskoj att få svänga våra lurviga ben där. Vi blev ivrigt påhejade av den thailändska publiken :-D 
 
 
Efter två danser tackade vi för oss och gick vidare till dern andra delen av nattmarknaden.
 
Mycket folk trots lågsäsong och både trötta i knopp och kropp var det skönt att släntra hem till Rajana och softa tills John Blund släckte ljuset.
 
Tack för en mysig dag och kväll min fina familj!
 

Kommentera här: