2016-12-07 Asfaltering på gång på Frontage Road i Huay Yang...

Jag är mycket fascinerad av dessa stora vägmaskiner som utför vägarbeten i Thailand och det är alltid lika kul att se på hur de jobbar när de asfalterar...
 
Lastbilarna står och väntar med färdigblandad asfalt på det täckta flaket och så fort ett flak är tömt i asfaltspridningsmaskinen och det lasset är utspritt på vägen kommer nästa lastbil och fyller på...
 
Dags att fylla på mer asfalt i asfaltspridaren och under tiden jobbar ångvälten med att platta ut den nylagda asfalten...
 
 
...sedan tar dessa maskiner med gummihjul över och slätar till asfalten, först den stora och sedan den lilla...
 
Lite överbliven asfaltblandning passade de på att fylla i denna djupa startgrop vid Si Shop utfarten till Frontage Road, mitt emot 7 Eleven...
 
Bättre med lite ifylld asfalt än en djup grop tills vidare...
 
Häftig vägmaskin tycker jag...
 
Jag önskar dig min bloggläsare en mysig Lill-Lördag och var rädd om dig och de dina!

Kommentarer:

1 Anonym:

Önskar dig och din man det samma/Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 phiah:

Jag älskar alla stora maskiner som kan något :D

Svar: Håller med dig Phiah det är verkligen häftigt! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Göran:

Annika, hur är vädret idag och frammåt, vi kommer till Huay Yang den 15/12, det verkar ha regnat mycket, bla översvämning i Prachup Kirikhan.

Svar: Idag har det varit uppehållsväder i Huay Yang och framöver ser det bra ut för nu börjar vinterperioden, dvs den torra perioden och enligt väderprognosen ska det vara stabilt framöver. Kolla på YR i Prachuap Khiri Khan så får du fakta Göran.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Jörgen:

Ser bra ut asfalten, hoppas det håller 1 år minst eller längre

Svar: Tack Jörgen och det hoppas jag självklart också :-D Trafiken är brutal på dessa vägar och tär hårt på just Pet Kasem Road söder - och norr ut.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

Håller med! Det är häftigt med dessa maffiga maskiner! Kan stå och titta på dem lääänge! Och så fint det ser ut att bli!

Svar: Härligt Christina att du också gillar det, jag kanske hade fel yrke när jag jobbade och skulle blivit maskinförare istället :-D Det är duktiga team som jobbar med våra vägar här i Thailand.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Birgitta S:

Hej!
Vet du vad när jag såg alla dessa vägläggarmaskiner eller vad det heter tänkte jag på ditt barnbarn vilken lycka att få se dessa i action som liten kille. Nu är han inte hos er det vet jag men jag minns när mina stora tonåringar snart 18 år var små detta var lycka.
Trevlig kväll på er också!

Svar: Ja Birgitta det hade Adam gillat att kolla på :-D När vi var i Stockholm i somras och tog hand om Adam stannade vi alltid till och kollade på traktorer, Lyftkranar, grävmaskiner etc. Det gillade både Adam och vi. Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: