2016-12-20 William seglar iväg med sin lilla segeljolle...

Idag när jag kom ner till stranden nedanför Sukta resort kom en Pick Up med en trailer och på den en liten segelbåt. Ur bilen hoppade en lite äldre farang och började lösgöra båten från trailern.
 
Eftersom jag är nyfiken av naturen gick jag fram och ställde lite frågor som han villigt svarade på medan han höll på att iordningställa båten för sin seglats.
 
Det är det som är kul när man är nyfiken på speciella människor och de flesta människor tycker om att berätta vilka de är och var de kommer ifrån så vi fick en trevlig pratstund både före och efter hans seglats.
 
William är 70 år och amerikan och hans hemstad är Massachusetts men han har även bott i Arkansas. Han bor sedan 2013 i Lop Buri, 15 mil nordost om Bangkok, med sin thailändska hustru 66 år.
 
Eftersom William gillar att segla, och gärna på havet, har han vistats hos thailändska vänner till sin fru i Huay Yang och det är de trevliga ägarna till Chai Chain, där han bor sedan 2 veckor och ska stanna i 1-2 veckor till.
 
Hans fru gillar inte strand och hav så hon stannade hemma och tar hellre hand om deras odlingar då de har stor mark runt huset. Var och en blir salig på sina intressen och det är det viktigaste.
 
William tog med sin lilla segeljolle, som han köpt av en vän i UK som vid 75 års ålder inte ville segla den mer, och lastade upp den på en trailer och körde ekipaget till Huay Yang. Annars har William en ganska stor sjö i närheten av Lop Buri där han brukar segla.
 
Han tycker att Huay Yang är en fantastiskt by samt är imponerad av de rena stränderna här. Jag kan ju bara håll med honom om de då vi har precis samma uppfattning. 
 
Här kommer William med sin lilla segeljolle...
 
 
Masten ska monteras...
 
 
 
 
Här får jollen ligga och guppa mot stranden medan William flyttar och parkerar bilen...
 
Nu är det dags för sjösättning...
 
 
När han kommit ut en bit tar han till årorna för att komma ut på lugnare vatten...
 
 
 
 
 
 
Bye, bye William och hoppas du får en trevlig segeltur och målet för dagen var Chan och Taisi Islands...
 
Jag gick min långis, se nästa inlägg, och när jag kom tillbaka hade han seglat klart. Han berättade att ca 1 km ut från stranden hade rodret gått sönder, (upptäckte att det var genomruttet under den vita färgen på en vital punkt) och han var därmed tvungen att ta sig in till land med årorna. Han har haft en liten hjälpmotor tidigare men den har gått sönder och det är inte så lätt att få tag på en ny motor som passar till båten. Tur att han hade årorna till hjälp tycker jag.
 
För några dagar sedan, när det blåste starka vindar, fick han in så mycket vatten i båten att den inte gick att segla och när han kom iland, med hjälp av årorna, fick han hjälp av ett tjugotal thailändare som ställde upp och ville hjälpa honom att tömma båten på vatten.  
 
William har våtdräkt med sig samt cyklop i packningen om han skulle vara tvungen att simma iland, och då ser han och kan skydda sig mot maneter. Han berättar att han har gjort det mesta genom åren av äventyr och håller sig i toppform fast han är 70 år.
 
Vi fick en lång trevlig pratstund om både det ena och det andra och det bästa är att han också kör Honda Forza här i Thailand och han var imponerad av att jag som kvinna klarade av en sådan tung hoj. Vadå, jag bär ju inte omkring den, utan kör den, och är inte särskilt klen heller i kroppen för den delen.
 
Tack för en trevlig pratstund William och lycka till med ditt fortsatta äventyrliga liv.
 

Kommentarer:

1 Ann-Britt:

Vilket härligt möte du fick amerikanen William! Det är roligt att möta folk som är trevliga och bjuder lite på sig själva!


Jag tycker också att du är enastående som klarar av att köra Forzan!

Kram<3


Svar: Tack snälla Ann-Britt för det och det var ett mycket trevligt möte och roligt att träffa intressanta människor som gör lite annorlunda saker i sitt liv oavsett ålder. Vi blir ju inte yngre med åren så det är bara att ösa på om man kan och vill förstås :-D <3 Krams
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: