2016-01-01 Huay Yang partyn framöver för alla och lite att tänka på om du framför motorcykel i Thailand..

Det har varit lite hit och dit med datum för Huay Yang Happy Day party men den 10 januari ska den bli av och blir det inte vid marken i samband med järnvägen kommer den att flyttas till skolområdet.
 
 
 
 
Till vänster ligger järnvägsstationen och längre fram till höger kommer Popsgatan...
 
Jag har pratat med Si på Si Shop och hon är ledsen över att det party hon anordnade i samband med Chang Green partyt i måndags slutade så abrupt, dvs kl. 21.00 istället för utlovade kl. 23.00. Det hade mest med tillståndet för alkoholförsäljning att göra och hon hade inte det som krävdes helt enkelt. Det finns många regler och bestämmelser att följa och ansökan ska vara korrekt för att ett tillstånd ska beviljas från bl.a. polisen.
 
Det är viktigt att följa dessa regler och bestämmelser då polisen inte är så överförtjust i dessa stora partyn med fritt flödande alkohol då det finns många problem som kommer i samband med det på olika sätt. Stor fylla i byn när ölsinnet tryter och en del framför sina fordon mer eller mindre berusade i Huay Yang och ställer till olyckor för sig själva eller för andra. 
 
För att de gäster som eventuellt tyckte illa vara att partyt inte höll utlovad tid fram till 23.00 kommer Si att återgälda dessa eventuella missnöjen från partygästerna genom att anordna ett nytt party där hon bjuder på maten men dryckeskostnaden får man stå för själv. Mer om detta samt datum för detta "be-om-ursäkt-party" kommer hon att informera mig om när det är klart med samtliga tillstånd.
 
Tänk dig för när du framför ditt fordon i byn både nykter och inte nykter då det tyvärr varit flera olyckor som inträffat under december pga fylla, drogpåverkan samt för höga hastigheter och vårdslöshet. Det är synd om den/de som råkar komma i vägen för din framfart och som kanske skadas eller får sitt fordon förstört.
 
Det finns inga mopeder att hyra i byn utan endast motorcyklar from 110 cc så det är inga leksaker vi har att göra med. För att framföra en motorcykel ska man enligt thailändska trafikregler vara 18 år samt ha motorcykelkörkort. Att många thailändare inte har körkort eller i övrigt inte följer trafikreglerna har vi faranger inget att göra med eller ta efter utan det är polisens sak och de vet om oskicket och har mycket att jobba med.
 
Om du orsakar eller blir inblandad i en olycka och dessutom är berusad kan det stå dig mycket dyrt, det kan vara bra att känna till innan du väljer att köra.
 
God fortsättning på det nya året!
 

Kommentarer:

1 Ulla Widing:

Gott nytt år!

Måste man ha thailändskt motorcykel körkort, eller gäller svenskt?

Ulla

Svar: Man behöver inte ha ett thailändskt körkort om man stannar i Thailand mindre än 6 månader däremot måste man ha ett Internationellt körkort där det framgår A tillhörighet. Att bara ha ett svenskt körkort räcker inte Ulla.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Ulla Widing:

Tack för upplysningen...då räcker det vi har........

Ulla

Svar: Vad bra Ulla och tack själv!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Jörgen:

Svenskt internationellt körkort gäller väl visst bara i 90 dagar? Det har jag i alla fall fått för mig, det är nya lagar nu tydligen

Svar: Det stämmer Jörgen och är tydligen ändrat sedan några år. Ett Internationellt körkort skall utnyttjas inom 1 år från att det utfärdas och gäller endast i 90 dagar. Är du i Thailand flera gånger om året (över 90 dagar totalt) behöver du ha ett Thailändskt körkort. Det är vad som gäller nu.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Eric Fornstedt:

Vill bara säga att det är kul och intressant att läsa din blogg! För oss som är i Huay Yang för först gången är det i din blogg vi hittar allt aktuellt och annat bra-att-veta om livet här. Tack för det!

Svar: Tack så mycket själv Eric för den fina responsen och jag är glad över att ni uppskattar min blogg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: