2016-01-25 Kul motorcykelresa med glada Huay Yang Bikers till Chumphon, ca 18 mil

Ca kl. 08.30 drog Huay Yang Bikers iväg, Pia & Isac och Putte (stackars fru Siw fick en jobbig förkylningsvirus under natten så hon valde klokt nog att stanna hemma och ta hand om den), Anders L samt Rulle och jag.
 
Under natten har det drivit in stormvindar och temperaturen har sjunkit till lite drygt 20 grader och så snabbt kan det skifta från dryga 30 grader. På morgonen låg temperaturen på ca 22-23 grader så det var bara att klä sig därefter för att inte frysa under den blåsiga färden mot Chumphon. 
 
Glada Bikergänget snart på väg...
 
Vi började med att köra Djungelvägen till Tap Saké och därefter den kurviga och vackra landsvägen till Ban Krud. Där stannade vi en stund för en fikapaus och bensträckare. 
 
Kaffepaus...
 
...och hojarna får också vila lite...
 
Vi fortsatte via kustvägen till Bangsaphan och stannade till vid PTT macken för de som behövde tanka samt göra inköp av lite burkkaffe och tilltugg för senare kaffepaus under färden.
 
Hela kustvägen är nylagd med asfalt eller betong och är mycket fin.
 
Vi for vidare via landsvägen söder om Bangsaphan och förbi Koh Taluinfarten samt mot Bang Boet. Vägen mellan Bangsaphan och Koh Taluinfarten har tidigare varit mycket sliten och full av potthål men den är nu tillfixad med ny asfallt och superfin. 
 
Vi stannade till för lunchpaus i Bang Boet på vår favoritrestaurang vid havet. Vågorna var höga och slog till och med in över restaurangens golv emellanåt så vi satt en bit in för att inte bli blöta. Häftigt!  
 
 
Bang Boet fiskeby

Lunchpaus på favoritrestaurangen...
 
 
Välklädda gänget i väntan på maten...
 
Höga vågor med fräsande vågkammar...
 
Vy söderut
 
 
Mätta och belåtna for vi vidare mot Chumphon efter den vackra kustvägen, Scenic Route, och stannade till vid det stora tempelområdet ca 1 mil söder om Bang Boet.
 
En sagolikt vacker dörr på ett av templen på platsen...
 
Bikersgänget...
 
Magnifik utsikt över havet från Buddhaberget där de håller på och bygger en jättebuddha på berget
 
Den stora Buddhan är fortfarande under byggnad och det lär ta tid innan den är klar.
 
Denna lilla tillbyggnad har kommit till sedan vi var där sist 2014
 
...ytterligare en tempelbyggnad på gång på tempelområdet strax nedanför den stora Buddhan...
 
En rad av munkar...
 
Vi fortsatte färden mot Chumphon och ett par mil norr om Chumphon åkte vi upp till det vi kallar för Örnberget. Det heter Khao Dinsor och där tog vi en fikapaus på vårt medhavda från PTT macken i Bangsaphan under tiden som vi njöt av utsikten...
 
Bikergänget vid Örnberget...
 
Khao Dinsor (Örnberget kallar vi det)
 
Strax innan kl. 16.00 var vi framme i Chumphon vid vårt hotell A-Te och checkade in efter att ha kört drygt 18 mil. Vilken härlig körning i fantastisk natur och på kanonfina vägar hela vägen från Huay Yang til Chumphon. 
 
Pia & Isacs PCX 150 har fått pyjamas på och här står alla våra hojar tryggt och fint på rad utanför hotellentrén..
 
Nu var det skönt att ta en varm dusch och kl. 17.30 träffades vi alla för att gå ut och handla öl samt tilltugg. Vi samlades sedan för en trevlig stund på Puttes rum innan vi gick till en enkel mysig liten restaurang för att äta kvällsmålet tillsammans.
 
Efter maten tog vi alla en sväng på nattmarknaden för att sträcka lite på benen och vi var ett ganska trött gäng som sedan vände hemåt till hotellet. Natti, natti och tack allesammans för en trevlig dag och kväll!
 

Kommentarer:

1 Anonym:

❤️❤️ Tack alla för jättemysig resa!! Har snart tinat upp!

Svar: Tack själva Pisac! Jag har fårskinnstofflorna på :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: